8 tips voor een natuurlijke woning

Wonen door Michelle

Steeds meer mensen willen graag een natuurlijke woning. De natuur naar binnen halen zodat er meer rust en gezelligheid kan worden gecreëerd. Maar hoe haal je nou de natuur naar binnen? Een aantal mooie planten kopen is al een heel goed begin, maar daarnaast zijn er nog meer dingen die je kunt doen. In dit artikel laten wij je 8 tips zien voor een natuurlijke woning.

 

Fotobehang

Laten we beginnen met de muren. Fotobehang is een erg leuke manier om de natuur in huis te halen, dit zie je vooral veel in de slaapkamer. Zo heb je het idee dat je buiten slaapt. Zie je fotobehang niet zo zitten? Dan zou je natuurlijk ook canvasdoeken of foto’s op kunnen hangen om zo toch die natuurlijke uitstraling te krijgen.

Natuur dessins

Ook zijn er veel stoffen en accessoires te vinden die gebaseerd zijn op de natuur. Ga je bijvoorbeeld op zoek naar de Scandinavische stijl, dan zie je vaak patronen met bladeren en dennenbomen. Maar ook stoffen met planten en dieren passen bij deze stijl.

Natuurlijke stoffen

Rekening houden met de stoffen is zeker een goed idee. In de natuurlijke stijl wordt namelijk vooral gebruik gemaakt van linnen en katoen. Suède en leer wordt absoluut niet gebruikt in deze stijl, dit is dan ook goed om te onthouden voor wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe bank gaat kopen.

Alleen echt hout

Er is heel veel imitatie-hout te vinden maar wanneer je deze stijl aanhoudt doe je er goed aan alleen echt hout te gebruiken. Inclusief de kleine oneffenheden en de zichtbare houtnerf. Is het iets te ruw, dan kan het wel worden gladgeschaafd, zolang het maar een natuurlijke uitstraling heeft.

Planten, planten en planten

Je kunt geen natuurlijke woning hebben zonder planten. Hierbij zijn vooral grote planten belangrijk, zoals de parapluplant of een binnen-boom. Maar ook een verticale tuin of binnentuin kan een idee zijn.

De juiste lampen

En ook de houten lampen mogen hierin niet ontbreken. Vaak zijn deze lampen gemaakt van gerecycled hout, dus erg milieuvriendelijk. Je kunt kiezen voor een lamp met een massief houten kap, maar bijvoorbeeld ook voor een lamp die bestaat uit allemaal smalle repen hout.

Een hangstoel

Ook deze hangstoel past perfect in een natuurlijke woning, zeker wanneer hij van rotan is gemaakt. De stoel is afgeleid van de hangmat, die je niet zo snel in je woonkamer hangt, en deze stoel wel. Bovendien zit hij ook nog eens heel comfortabel!

Boomstamtafels

Een goed voorbeeld van dat echte hout is dan ook een boomstamtafel. Deze tafel is ontzettend populair, en dat is niet zonder reden. Hij is groot, ontzettend mooi en heerlijk robuust. Wil je echt de natuur in huis halen, dan lukt dat zeker met deze tafel.

Favoriete items van Welke: