Leuke soorten kunst voor ieder interieur

Wonen door Michelle

Je huis is makkelijk op te leuken met kunst. Kunst is vaak heel persoonlijk, maar er zijn genoeg soorten kunst om uit te kiezen. Wij hebben een aantal soorten kunst gevonden die in ieder interieur wel uit de verf kunnen.  Kunst gaat erg lang mee met de tijd en zo zal je er dus niet snel op uitgekeken zijn.

 

Schilderijen waar je in kan wegdromen

Schilderijen zijn perfect om helemaal in weg te kunnen dromen, maar ook om die lege wanden mooi op te vullen. Hang een schilderij op ooghoogte op een grootte muur, zo krijgt hij nog wat extra aandacht en valt het goed op. Houd je meer van fotografiekunst? Kies dan voor landschappen en rustgevende foto’s. Ga voor een simpel frame, zodat je extra kunt focussen op het kunstwerk en niet op de omlijsting. Het is ook leuk om verschillende kleine schilderijen op te hangen voor een speelse sfeer, maar je kan uiteraard ook een groot schilderij bestellen om de rust wat meer te bewaren.

Beeldjes voor een mooi interieur

Met beeldjes kun je prachtige emoties uitdrukken. Hierdoor kunnen ze erg persoonlijk en met veel betekenis zijn. Daarom is het extra mooi om deze in je interieur te plaatsen. Kies hier een mooie en opvallende plek voor. Denk aan een siertafel of een accessoireskast. Zorg ervoor dat je de tafel of kast niet te vol indeelt. Hierdoor is er minder aandacht voor het beeld, en dat is wat we juist willen. Natuurlijk zijn er ontzettend veel verschillende beeldjes. Ga daarom opzoek naar een betekenis. Denk aan familie, vrienden of gewoon een leuk beeldje waar je blij van wordt als je ernaar kijkt.

Sfeer in huis met vazen

Vazen kunnen heel eenvoudig en simpel zijn, maar vazen worden tegenwoordig steeds populairder om een leuk sfeertje te creëren. Je hebt ze in heel veel soorten en maten. Je kunt ze bijvoorbeeld neerzetten voor de sier. Hierbij is het leuk om meerde vazen bij elkaar te plaatsen. Je hebt opties om de vazen te laten zoals ze zijn, maar uiteraard kan je deze ook gewoon vullen met plantjes en bloemen. Een glazen vaas is niet het enige waar je aan moet denken. Er zijn namelijk steeds meer soorten, maten, maar ook met en ander materiaal. Hierdoor is er voor ieder interieur genoeg om te kiezen. Bij een landelijk interieur staat bijvoorbeeld een stenen vaas onwijs goed en bij een modern interieur staat een vaas van glas met een design erg leuk.

Favoriete items van Welke: