Recept: frisse pasta limone

Food door Michelle

Het is heerlijk zomers weer. Dan heb je niet altijd zin in een zware maaltijd, of om uren boven een warme pan te roeren. Dit is ideaal weer voor snelle, lichte recepten die je opfrissen na een warme dag. Wil je wel pasta eten maar het lekker licht houden? Dan is dit het perfecte recept voor jou. Want wat is er nu verfrissender dan citrus?

Ingrediënten 

Voor 4 personen moet je de volgende ingrediënten in huis halen.

300 gram pasta (tagliatelle)

1,5 citroen

3 tenen knoflook

250 ml kookroom

40 gram parmezaan

1 rode peper

een handje verse peterselie

 

Bereidingswijze 

Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Versnipper de rode peper en rasp de schil van een citroen. Verwarm ondertussen in een koekenpan wat olijfolie en verhit hier de geperste knoflook in. Voeg daar de rode peper en de citroenrasp aan toe. Laat dit een minuutje bakken voordat je de kookroom eraan toevoegd. Laat het geheel voor 5 minuten zachtjes koken. Als het goed is wordt de saus gedurende de 5 minuten vanzelf dikker. Proef na 5 minuten en voeg citroensap en zout en peper naar smaak toe. Roer dan de gekookte pasta door de saus, strooi de parmezaan eroverheen en bak dit nog een paar minuten totdat alle pasta bedekt is met saus en parmezaan. Garneer de borden met verse peterselie en een schijfje citroen en jouw zomerse pasta is klaar!

Bon appetit!