De Peruaanse Ceviche: zo maak je dit populaire gerecht
Ben je toe aan wat nieuwe keukeninspiratie, dan moet je de Peruaanse Ceviche zeker een keer proberen. Dit is een pittig visgerecht uit de Peruaanse keuken die ook in Europa steeds bekender wordt. De hoofdingrediënten van dit gerecht zijn vis, citroen en zoete aardappel. Vaak wordt het gegeten als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht is dit een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten 6 personen
- 2 grote rode ui
- 2 kg zeebaarsfilet (of andere witvis), Zonder vel en bijgesneden
- Genoeg limoen
- Amarillo-tijgermelk
- Fijngehakte koriander
- 2 zoete aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- Fijne zeezout
- Peper
De bereidingswijze voor de Ceviche:
De rode ui
Snijd de rode ui in ringen en laat ze voor 5 minuten in ijskoud water weken. Zorg ervoor dat de ringen goed uitlekken. Dit doe je het best door ze verspreidt op een stuk keukenpapier te leggen die het extra vocht goed opneemt. Doe de ui ringen in een kom en pers hier de knoflook boven uit. Pers hier (een stuk of 10, afhankelijk van hoe je het wilt) limoenen in en giet het sap ook bij de ui en knoflook.
De zeebaarsfilet
Snijd de vis in repen van ongeveer 3x2 cm. Voeg er een ruime snuf zout aan toe en vermeng dat voorzichtig met een metalen lepel. Met behulp van het zout gaan de poriën van de vis open. Laat de vis twee minuten staan. Was daarna het zout van de vis af onder de kraan. Schenk daarna de tijgermelk erbij en meng alles weer voorzichtig met een lepel. Laat dan de vis weer 2 minuten in de marinade trekken.
De zoete aardappelen
Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Laat de vervolgens koken in een pan met een ruime hoeveelheid water. Voor ongeveer 10 minuten. Let erop dat de aardappelen niet te gaar worden, want ze moeten wel hun bite behouden.
Samenvoegen
Voeg de ui, koriander, peper en zoete aardappelblokjes toe aan de vis. Meng de ingrediënten weer met de lepel. Proef of het zout, zuur en pittigheid in balans zijn van elkaar. Verdeel de ceviche op borden. Eetsmakkelijk!
Favoriete items van Welke: