Zo maak je een heerlijke omelet op Italiaanse wijze

Food door Michelle

Soms heb je ineens zin in een omelet, alleen wil je niet gewoon maar een paar eieren in de pan bakken zonder dat er verder iets bij zit. Wij laten je vandaag een heerlijke variatie zien van een broodje omelet, maar dan op zijn Italiaans!

 

Wat heb je allemaal nodig?

Naast eieren heb je hier natuurlijk nog meer voor nodig om ervoor te zorgen dat het ook echt een Italiaanse omelet wordt. Alle ingrediënten die hieronder staan kunnen vervangen of weggelaten worden, zodat het voor iedereen perfect is.

  • 2 Italiaanse bollen
  • 4 eieren
  • Rucola
  • Tomaten of, wanneer je dit lekker vindt, gedroogde tomaten
  • Rode ui
  • Groene pesto
  • Paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • Zout en peper
  • Mayonaise of truffelmayonaise
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze

Kluts de eieren samen met de kaas, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Zorg ervoor dat alles goed vermengd is met elkaar. Snij de rode uit in halve ringen en de (zongedroogde) tomaat in stukjes. Doe vervolgens het eimengsel in een koekenpan en bak de omelet totdat deze aan allebei de kanten mooi bruin is. snij vervolgens de Italiaanse bollen open en besmeer de onderste helft met groene pesto. De bovenste helft besmeer je met een beetje (truffel)mayonaise. Leg de omelet op de onderste helft en verdeel de tomaat, ui en rucola. Plaats vervolgens de bovenste helft er bovenop.

Favoriete items van Welke: