Arie Boomsma verhuist en koopt waanzinnig luxe woonboerderij

Wonen door Michelle

Had hij een paar maanden geleden zijn oude woning nog te koop staan, nu heeft hij een mooi nieuw optrekje gekocht. En niet zomaar een huis; een boerderij in Abcoude van ruim 2 miljoen euro. De boerderij is een vrijstaand rijksmonument omgeven door bomen, weilanden, struikgewas en het riviertje ’t Gein. Arie en zijn gezin beschikken daar over een perceel van 7.000 vierkante meter waarvan bijna 500 vierkante meter woonruimte.

 

 

De inrichting

In 2004 is de boerderij nog gerenoveerd. Ook de schuur met het luxe gastenverblijf en het bijgebouw zijn nieuw gebouwd. Ook beschikt de boerderij over een woonkeuken vanwaar je uitzicht hebt over de weilanden. De eiken keuken is handgemaakt en voorzien van een hardstenen blad. Uiteraard heeft de keuken ook diverse inbouw-apparatuur zoals een 5-pits Lacanche fornuis met maar liefst 2 ovens, een grill en een coup-de-feu plaat. Ook heeft de keuken een hardstenenvloer met vloerverwarming en vind je in het eetgedeelte een Finse speksteenkachel.

Aangrenzend aan de keuken zijn twee kamers in het voorhuis die allebei als slaapkamer gebruikt zouden kunnen worden. de woonkamer van 96 m2 heeft een brede eikenhouten vloer en is maar liefst 6 meter hoog. Ook vind je hier een oud sporenkap, oude binten en een Finse speksteenkachel. Ook is de woonkamer nog voorzien van oude stalramen, wat zorgt voor een fijne sfeer.

Bovenverdieping

Boven is een ruime overloop te vinden met een royale slaapkamer die recht boven de deel ligt. Ook hier is de sporenkap te zien. Verder is er een waskamer te vinden op de bovenverdieping, met ruimte voor kasten. Daarnaast ook een slaapkamer met een afgesloten walk-in-closet.

De badkamer is erg ruim en heeft een bad, douche, dubbele wastafel, hangend toilet en vloerverwarming. Naast de badkamer is de master bedroom te vinden die over de hele breedte van het voorhuis ligt.

nieuwe buren

foto's: nieuwe buren

Favoriete items van Welke: