Motor kopen? Hier moet je op letten

Hobby door Michelle

Overweeg jij om een motor aan te schaffen? Dit kan een motor occasion zijn of een nieuwe motor. Dan zijn er een aantal dingen die je mee moet nemen in je overweging.

Type motor

Elke motorrijder heeft zijn eigen voorkeuren. Zo zit de een graag rechter op terwijl de ander liever een sportievere houding aanneemt. Voor elk type motorrijder is er wel een geschikte motor te vinden. Gebruik je de motor vooral voor dagtochtjes en vind je het leuk om op te vallen met een mooi exemplaar? Dan zullen deze motoren goed bij je passen. Deze klassieker steelt de show en is vooral geschikt om mee te toeren. Voor dagelijks woon- werkverkeer zou je bijvoorbeeld voor een allroad motor kunnen gaan.

Onderhoud van de motor

Omdat bij een motor vele onderdelen bloot komen te staan aan weersomstandigheden is het belangrijk om de motor goed te (laten) controleren op bijvoorbeeld roest of schade. Dit zal niet direct van invloed zijn op het gebruiksgemak van een motor maar kan op langere termijn wel van invloed zijn op de staat van je motor. Onderhoud de motor goed en zet deze in de schuur als je hem niet gebruikt. Maak hem goed schoon (en droog) na het motorseizoen voordat je deze opruimt. Dit zal ervoor zorgen dat de motor langer meegaat en je er langer plezier van zult hebben.

Banden van motor

Naast de staat van de motor zelf is het ook belangrijk om goed te kijken naar de staat van de banden. Op een motor ben je een stuk kwetsbaarder als in een auto en banden met een goed profiel helpen je veilig te blijven op de weg. Zo is de motor dan minder gevoelig voor bijvoorbeeld slippen bij plotselinge gladheid door regen/ijzel. Controleer daarom altijd goed de banden van de motor als je er een gaat aanschaffen en laat ze vervangen als deze niet meer voldoen. De motor ondernemer kan hierin ondersteunen en advies geven.