Met deze luxe alcoholvrije cocktails haal jij de bartender in jezelf naar boven

Food door Michelle

Veel mensen starten het nieuw jaar met goede voornemens. Het minder drinken van alcohol is voor velen goede voornemen dat vooral in januari vaak wordt na gestreefd. Maar of je nou meedoet aan Dry January of je gewoon in het algemeen wat minder wilt drinken, een lekker drankje gaat er altijd wel in. Fluère is de perfect basis om heerlijke alcoholvrije cocktails te maken.

Alcoholvrije cocktails van Fluère

Als je denkt dat alcoholvrije cocktails saai zijn dat heb je het helemaal mis. Door Fluère in je drankje te verwerken kan je heerlijk genieten van de smaak van verschillende cocktails, zonder dat je daarbij alcohol hoeft te drinken. Een betere start van 2021 ga je niet krijgen. Het productieproces van Fluère is vergelijkbaar met die van de alcoholische dranken rum, gin en whiskey, vandaar dat je de authentieke smaak van cocktails blijft behouden. Met Fluère kan je oneindig veel kanten op met allerlei verschillende smaken. Wij laten je er een aantal zien die je zelf eenvoudig kan maken.

Pink Storm cocktail

Een frisse cocktail gemaakt met de stijlvolle flessen van Fluère. Een voordeel is dat ze ook nog eens laag zijn in calorieën. Zo wordt het bijhouden van verschillende goede voornemens een stuk makkelijker. De Pink storm is een frisse cocktail met een lekker bittere afdronk.

Benodigdheden:

50 ml Fluère Raspberry
2 limoen partjes
Gemberbier
ijsklontjes

Recept:

Schenk de Fluère in een longdrinkglas. Voeg wat ijsklontjes toe en pers de limoen uit boven het glas. Garneer je drankje met gemberbier, voeg wat partjes limoen toe en roer het zachtjes door. 

Alcoholvrije cocktails

Fluèrito cocktail

Een lekkere cocktail voor iedereen die van een beetje spicey en een bite houdt.

Benodigdheden:

60 ml Fluère Spiced Cane

30 ml limoensap

20 ml suiker siroop

Limoen schil 

Recept:

Doe de Fluère, de limoensap en het suiker siroop samen in een cocktailshaker en schud dat goed door elkaar. Schenk je drankje in een coupe glas door middel van de double strain techniek. Top je cocktail vervolgens af met een limoenschil op de rand van je glas. Genieten maar!

Alcoholvrije cocktails

Bloody Maria cocktail

De naam komt je wellicht bekend voor. Net als de herkenbare naam, zal de smaak er ook zeker niet aan onder doen. 

Benodigdheden:

45 ml Fluère Smoked Agave

120 ml tomatensap

2 scheutjes Worcestershire

4 scheutjes tabasco

Een scheut citroensap

Zout en peper

IJsklontjes

Recept:

Doe alle ingrediënten samen in een cocktailshaker en schud dat goed door elkaar, roer het vervolgens nog goed door. Voeg wat extra ijs toe en schenk met een zeef je drankje in een bijpassend glas.

Alcoholvrije cocktails

Celebration cocktail

Met deze alcoholvrije cocktail is het een feest in huis èn in je glas. Met een heerlijk licht-bittere smaak is dit perfect voor een (klein) feestje. 

Benodigdheden:

50 ml Fluère Original

15 ml elderflower siroop

5 ml citroensap

Kombucha

Recept:

Doe de Fluère, de elderflower siroop en het citroensap samen in een champagneglas en top het af met Kombucha. Roer het geheel daarna nog zachtjes, cheers!

Alcoholvrije cocktails