Lekker bij de koffie; deze zelfgemaakte kaneelkoekjes

Food door Michelle

Iedereen kent die lekkere kaneelbroodjes wel, met hun heerlijke kaneelsuiker vulling. Vandaag laten wij je een variatie hierop zien, namelijk kaneelkoekjes! Ze zijn schattig omdat ze klein zijn, zien eruit als kaneelbroodjes en smaken dan ook als een heerlijke koekjesversie daarvan.

Benodigdheden kaneelkoekjes

Eerder vertelden wij hoe je zelf donuts kan maken. Na deze lekkernij is het tijd voor iets nieuws. Nu is het de beurt aan de kaneelkoekjes. Hiervoor heb je een aantal ingrediënten nodig:

  • 280 gram bloem
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Kwart theelepel zout
  • 170 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 2,5 theelepels vanille extract
  • 15 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel kaneel
  • 120 gram poedersuiker
  • 45 ml melk

Het maken van kaneelkoekjes

  1. Meng de bloem met de bakpoeder en het zout en zet opzij.
  2. Klop in een kom met de mixer de boter romig. Doe daarna 150 gram kristalsuiker erbij en mix dit in 2 minuten romig en glad. Voeg daarna het ei en 2 theelepels vanille extract toe en klop dit in 1 minuut door elkaar.
  3. Voeg nu het bakje klaargemaakt uit stap 1 hieraan toe en meng alles goed door.
  4. Verdeel het deeg nu in twee gelijke delen en rol deze allebei uit tot een mooi platte rechthoek met een dikte van ongeveer een halve centimeter. Verdeel 1 eetlepel gesmolten boter over elke rechthoek.
  5. Meng de kristalsuiker samen met het kaneel en strooi dit vervolgens gelijkmatig over de rechthoeken.

  1. Rol de rechthoeken nu voorzichtig op, over de langste zijde. Komen er scheurtjes in het deeg, dan kun je deze met je vingers weer ‘dichtplakken’. Leg de rollen op een snijplank of bord en bedenk met plasticfolie. Laat het vervolgens 2 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier of, als je die hebt, een siliconen bakmat.
  3. Haal de rollen uit de koelkast en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 centimeter. Leg deze plakjes op de bakplaat met 2 centimeter tussen 2 plakken. Bak deze vervolgens 10 minuten, totdat ze aan de zijkant mooi lichtbruin van kleur zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
  4. Voor het glazuur meng je de 120 gram poedersuiker samen met 45 ml melk en een halve theelepel vanille extract. Sprenkel dit vervolgens over de koekjes heen voordat je ze serveert. Dit maakt het toch wel helemaal af, genieten!

Favoriete items van Welke: