Dit huis kost slechts 33.000 dollar en is opgebouwd in minder dan 6 uur

Wonen door Michelle

Ben je op zoek naar een uniek huis, of wil je gewoon graag verhuizen maar lijkt het maar niet te lukken een geschikte woning te vinden? Met de hoge huur- en huizenprijzen van tegenwoordig is dat ook niet zo gek. Heb je weleens aan een tiny house gedacht? Er zijn genoeg mogelijkheden, en zijn zeker de moeite waard!

Goedkoop tiny house

Oke, het is iets anders dan een Utrechtse herenhuis met zwembad, maar een tiny house kennen we allemaal wel, zeker omdat ze steeds populairder worden. Binnen 6 uur staat je huis helemaal klaar, en het kost je maar 33.000 dollar voor het huisje. Bovendien is het huis makkelijk vervoerbaar, en van alle gemakken voorzien. Ideaal, toch?

Fotografie: Madi

Daarnaast zijn de woningen in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De kleinste woning is 27 vierkante meter, en daar betaal je 33.000 dollar voor. Wil je graag iets meer ruimte, dan kan dat ook. Ze hebben huizen tussen de 27 vierkante meter en de 275 vierkante meter. Dit is allemaal afhankelijk van het aantal modules dat je aan elkaar koppelt. Voor een grotere woning betaal je 73.000 dollar, wat natuurlijk nog steeds niet veel geld is. Nu nog een stukje land vinden, goedkoop interieur aanbrengen en you're good to go!

Plaatsen tiny house

Het huis hoeft niet vast te worden gezet met een betonnen fundering, wat bij normale woningen natuurlijk wel zo is. Wanneer je in een omgeving woont met veel wind kun je er wel voor kiezen de woning vast te zetten met een paalfundering inclusief schroefmechanisme. Door middel van dat schroefmechanisme is het ook makkelijk de palen er makkelijk weer uit te halen, zonder dat je het milieu beschadigd. Droom je ervan om midden in de natuur te gaan wonen? Dan is dat ook zeker mogelijk! De woning kan namelijk geleverd worden met zonnepanelen, een eigen watersysteem en LED verlichting, zodat je nergens van afhankelijk bent.

Bron: Architecture design

Favoriete items van Welke: