De leukste interieur trends van 2021

Wonen door Michelle

De eerste maanden van het nieuwe jaar is de perfecte tijd om het extra gezellig te maken in huis. Het wordt sneller donker en het is koud buiten, grote kans dus dat je meer tijd binnen doorbrengt. Een goede reden dus om opnieuw te kijken naar je interieur en het wellicht in een nieuw jasje te stoppen met behulp van nieuwe trends. Wij laten je de leukste interieur trends van 2021 zien!

De kleur donkerblauw

Donkerblauw is weer terug van weg geweest. Niet alleen is donkerblauw een enorm hippe kleur op dit moment wat in bijna iedereen interieur wel mooi past. Ook is donkerblauw een kleur die rust uitstraalt, een ideale kleur dus voor bijvoorbeeld de muren van je woonkamer of slaapkamer. Donkerblauw kan je oneindig combineren met verschillende kleuren en materialen, het staat bijvoorbeeld prachtig bij koper en verschillende houtsoorten.

Interieur trends 2021

Droogbloemen 

Mocht jij je interieur iets willen aanpassen zonder te veel moeite, dan is het toevoegen van leuke nieuwe accessoires een goed idee. Droogbloemen zijn op dit moment helemaal in trend, en dat is ook niet zo gek. Droogbloemen zien er namelijk niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens heel handig doordat ze verder geen verzorging nodig hebben. Droogbloemen zijn onwijs makkelijk te maken en wellicht ontdek je wel een leuke nieuwe hobby.

Interieur trends 2021

Grote, open ramen

Meer licht in huis, dat is waar veel mensen vrolijk van worden. Grote ramen zorgen dan ook voor het nodige licht inval. Wil jij op sommige momenten toch iets meer privacy? Dan kunnen houten jaloezieën ervoor zorgen dat jij dit op een mooie manier kan dimmen. Er zijn verschillende soorten., maten en kleuren, dus combineer dit in jouw woning en je hebt de ramen van je dromen.

Opvallend behang

De tijd van basic behang is nu echt voorbij, dit jaar moet het behang in je interieur zoveel mogelijk opvallen. Pas bij opvallend behang er wel op dat een bepaalde ruimte niet te druk wordt. Mocht je aan de slag willen met een druk behang, zorg er dan voor dat de rest van je meubel en accessoires basic blijven, hiermee bewaar je de rust en voorkom je dat een ruimte te druk wordt.

Interieur trends 2021

Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten worden vooral gebruikt in moderne en Scandinavische interieurs. Maar in 2021 gaan we dit in nog veel meer interieurs tegenkomen, het past namelijk bij ontzettend veel stijlen. Met licht hout kan je niet zo snel de fout in gaan doordat het bij veel kleuren past. Kies bijvoorbeeld voor houten elementen in de keuken of kies voor een houten salontafel.

Interieur trends 2021

Statement item

Opvallende woonitems aan je interieur toevoegen kan misschien een beetje eng zijn, toch is dit helemaal hip dit jaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groot schilderij in de hal, een bank in een felle kleur of een opvallend accessoire. Door een statement piece aan je interieur toe te voegen maak jij je interieur eigen en straat een bepaalde ruimte jouw eigen stijl uit. Kijk ook hierbij uit in welke ruimte je een opvallend woonitem plaatst, want ook met deze trend moet je goed opletten met welke andere meubel en accessoires je het combineert.

Interieur trends 2021