iRock: de schommelstoel voor het opladen van je iPad en iPhone

Wonen door Katja

We hebben al veel iPhone en iPad opladers gezien die op een milieuvriendelijke manier werken, door bijvoorbeeld zonne-energie of windenergie te gebruiken. Of beide. Maar Micasa Lab, een designbureau uit Zürich, Zwitserland, heeft een wel héél bijzondere manier ontwikkeld om je iOS apparaten op milieuvriendelijke manier op te laden: een schommelstoel.

iRock schommelstoel

 

De iRock Rocking Chair gebruikt de energie, gegenereerd door het heen en weer schommelen in de stoel, om je iPad of iPhone op te laden. Maar de iRock doet meer: dezelfde schommelbeweging zorgt ook voor de energie voor 2 speakers, ingebouwd in de rugleuning van de stoel. Schommelen terwijl je muziek luistert, dus. Of natuurlijk muziek luisteren terwijl je schommelt....

 

De iRock is handgemaakt, van Zwitsers eikenhout. De generator aan het einde van een van de schommelbanen gebruikt de kinetische energie, die vrijkomt tijdens het schommelen, om een ingebouwde batterij te laden die op zijn beurt een aangesloten iOs apparaat oplaadt.  Volgens de makers is een uur schommelen voldoende om een iPad op te laden naar 35%.

Op de armleuning van de iRock is een iPad dock bevestigd, handig in het zicht. Heb je een Android toestel, dan heb je nog even geen geluk: de iRock ondersteunt alleen een 30-pin dock connector. Maar niet getreurt: Micasa Lab overweegt ook connectors beschikbaar te stellen voor andere dan iOs apparaten.

 

iRock schommelstoel

 

iRock schommelstoel

 

iRock schommelstoel

 

iRock schommelstoel

 

iRock schommelstoel

 

iRock schommelstoel

 

iRock schommelstoel

 

iRock schommelstoel

 

De iRock is leverbaar in verschillende kleuren– wit, zwart, groen, blauw en rozerood – en gaat naar verwachting € 1.300,- kosten. Hij is waarschijnlijk ergens in 2013 leverbaar.

 

Bron: iRock