De leukste herfst activiteiten om met kinderen te doen

Hobby door Michelle

De herfst staat bekend als een gezellige maand, de perfecte tijd dus om leuke dingen te doen. Er zijn veel verschillende activiteiten die je kunt doen in herfst, maar wat is nou het leukst om met kinderen te doen?

Wandelen in de natuur

De natuur in Nederland is tijdens de herfst supermooi. En de beste manier om daarvan te genieten is tijdens een wandeling. Er zijn verschillende mooie wandelroutes in Nederland die geschikt zijn voor kinderen. Duik eens het dichtstbijzijnde bos in en ga opzoek naar bijvoorbeeld paddenstoelen, of houd een herfst picknick.

Een herfsttafel maken

Tijdens een wandeling is het leuk om naar dingen te zoeken in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan mooie herfstbladeren of kastanjes. De dingen die je hebt verzameld tijdens je wandeling kun je vervolgens gebruiken om een herfsttafel te maken. Voor je kinderen een leuke activiteit, en voor jou een leuk decoratiestuk voor in je interieur. Verzamel leuke spullen in de natuur en in winkels en maak een mooie herfsttafel op je dressoir of op een dienblad.

Een spelletjesavond 

Nu het buiten steeds vroeger donker wordt moet je de gezelligheid binnen zoeken. En een van de beste manieren om dat te doen is met een ouderwetse spelletjesavond. Er zijn ontelbaar veel leuke familiespelletjes die je met het gezin kunt spelen, denk aan kaartspellen en bordspellen. Pak er een lekkere mok warme chocolademelk erbij en de avond is compleet.

Filmavond thuis

Tijdens de koudere maanden is er niks fijner dan samen een film te kijken op de bank. Op Netflix is er een categorie familiefilms, daar is vast een film te vinden die bij iedereen in de smaak valt. Pak vervolgens nog wat lekkers voor tijdens de film en heb een heerlijk relaxte avond.

Bakken met kinderen

De meeste kinderen vinden de keuken en koken ontzettend interessant, een leuk idee dus om samen met hun wat te gaan bakken. Er zijn enorm veel recepten die gemakkelijk te maken zijn met kinderen. Maak bijvoorbeeld koekjes of cup cakes, die kunnen ze na het bakken dan zelf versieren. Of bak samen een kruidnoten cheesecake, een lekkere taart die je s ’avonds als toetje kunt eten.

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze leuke activiteiten, we wensen je een fijne herfst!