Met deze gerechten krijg jij je dagelijkse portie groenten binnen
Het is algemeen bekend dat je groenten moet eten om gezond te blijven, maar kom je wel aan je dagelijkse 250 gram groenten? Het is vaak meer dan je denkt en lastig om het in een recept te verwerken. Wij laten je drie lekkere recepten zien waarmee je een goede stap zet om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen!
Preisoep met courgette
Zeker voor deze maanden, waarin het steeds een beetje kouder wordt, is een soepje heerlijk. Soep is voor meerdere tijdsstippen geschikt. Deze soep kun je eten als lekkere warme avondmaaltijd, als lunch of lekker tussen de middag om even op te warmen. Superlekker en vol met groenten!
Benodigdheden preisoep met courgette:
- 2 grote preien
- 3 courgettes
- 3 teentje knoflook
- Anderhalve lepel Himalaya zout
- Chiliflakes
- 50 ml olijfolie
- 500 ml water
Recept preisoep met courgette:
Je begint met de witte en lichtgroene delen van de prei in ringen te snijden. Verwarm 50 ml olijfolie in een soeppan en voeg de prei daaraan toe, laat dit op een middelhoog vuur gaar bakken. Hak ondertussen de knoflook en courgette in stukjes en voeg deze toen aan de pan. Voeg ook het zout en de chiliflakes toe en laat de groenten 10 minuten op het vuur staan, roer tussendoor even in de pan om aanbranden te voorkomen. Vervolgens voeg je 500 ml water toe en meng het geheel met een staafmixer of hittebestendige blender tot een gladde soep. Ben je niet zo fan van prei? Probeer dan eens deze paprika soep, lekker en gezond!
Salade met geroosterde groenten
Als je meer groenten wilt eten dan denk je waarschijnlijk snel aan salades. Het is makkelijk te maken en zit vol met groenten, ideaal! Deze salade is gemaakt met geroosterde groenten uit de oven, smullen maar!
Benodigdheden salade met geroosterde groenten:
- Halve broccoli in roosjes gebroken
- Halve bloemkool in roosjes gebroken
- Rode biet
- 50 gram gemengde sla
- 50 gram walnoten gehakt
Recept salade:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de roosjes broccoli en bloemkool over de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en zout en rooster dat in de oven voor ongeveer 20 minuten. Zodra de groenten zijn geroosterd laat je ze een tijdje afkoelen. In de tussentijd snijd je de biet in kleine stukjes en doe je de sla alvast in de kom. Zodra de groenten volledig zijn afgekoeld kan je ze toevoegen aan de salade en kan je als laatste de walnoten toevoegen. Je zou voor iets meer smaak een dressing kunnen toevoegen, een lekkere dressing kun je makkelijk zelf maken met een beetje yoghurt en kruiden!
Pompoen ontbijtbowl
Als je aan groenten denkt, denk je waarschijnlijk snel aan je avondmaaltijd. Terwijl je groenten aan iedere maaltijd kunt toevoegen. Deze pompoen bowl is een gerecht om mee te ontbijten, hiermee start je de dag vol energie!
Benodigdheden pompoen ontbijtbowl:
- 400 gram pompoenpuree
- 100 ml kokosmelk
- 120 gram amandelboter
- 4 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel kaneel
- Snufje zout
Recept pompoen ontbijtbowl:
Meng de pompoenpuree met de kokosmelk, amandelboter, ahornsiroop, kaneel en de zout goed door tot een glad geheel. Is het mengsel iets te dik? Voeg dan iets meer kokosmelk toe zodat het iets dunner wordt. Bewaar dit mengsel drie dagen in de koelkast, daarna is het klaar om heerlijk opgegeten te worden. Doe het mengsel in een kom en voeg toppings naar keuze toe om het nog lekkerder te maken. Kies bijvoorbeeld voor pompoenpitten, Chiazaad of wat geraspte kokos.
We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze lekkere recepten! Wat is jullie favoriet?
Favoriete items van Welke: