Gepofte zoete aardappel met een heerlijke vulling

Food door Michelle

Zoete aardappel is heerlijk, maar het een vulling kan het nóg lekkerder worden! Er zijn veel variaties te vinden voor een vulling, onder andere met mozzarella, zure room en crème fraîche, maar wij delen er vandaag eentje met geitenkaas. Geloof me, die wil je proberen! Mocht je nou geen fan zijn van geitenkaas dan kun je deze vervangen door feta.

 

Gepofte zoete aardappels met geitenkaas-tomatensalsa ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • Olijfolie
  • Geitenkaas
  • 1 tomaat
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 handjes rucola
  • Zout en peper

Dit is voor twee personen. Uiteraard kun je dit heel makkelijk zelf aanpassen voor meer personen.

Hoe maak je het?

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden en was de zoete aardappelen schoon. Doe dit onder de kraan en prik daarna met een vork meerdere keren in de aardappelen, op verschillende plekken. Vet vervolgens een ovenschaal in met de olijfolie en wrijf de aardappelen hier ook mee in. Plaats de zoete aardappelen voor 45-55 minuten in de voorverwarmde oven. De aardappelen zijn klaar wanneer ze zacht zijn van binnen. Dit kun je heel makkelijk controleren door er met een vork in te prikken.

Snijd nu de tomaat in parten en verwijder de zaadlijsten. Het vruchtvlees van de tomaat snijd je vervolgens in blokjes. De lente-ui snijd je in kleine ringen, dit voeg je samen met de tomaten blokjes in een bak. Verkruimel nu de geitenkaas en doe dit bij de tomaten en ui. Breng op smaak met zout en peper.

Als de aardappelen klaar zijn haal je ze uit de oven en snijd je ze open. Verdeel nu de salsa over de gepofte aardappelen en serveer deze op een bedje van rucola. 

Favorieten producten van Welke: