Geef je koelkast een grote lenteschoonmaak!

Life Hacks door Michelle

Als je je koelkast opendoet wil je gelijk kunnen zien wat je allemaal in huis hebt. Daarom zijn hier wat tips om je koelkast overzichtelijk te houden. Het is natuurlijk zonde om achterin etenswaren te laten bederven. Bovendien wil het oog ook wat! Schep met behulp van dit artikel wat orde in de chaos. Want zeg nou zelf, wie wordt er nou niet blij van een perfect ingedeelde koelkast?

Stappenplan voor het opruimen van je koelkast: 

Begin bij het begin

Haal je hele koelkast leef en geef hem een grote schoonmaak. Dit is natuurlijk sowieso goed om eens in de zoveel tijd te doen.

Nu je hele koelkast leeg is kun je zien welke producten er allemaal in je koelkast stonden. Heb je wat ‘oh ja dat had ik ook nog’ momenten? Dan weet je dat deze opruimsessie van je koelkast hoognodig was!

Check de houdbaarheidsdatum van producten en gooi weg wat niet meer goed is.

Maak een lijst van producten die jij altijd in je koelkast wil hebben liggen

Denk hierbij aan bijvoorbeeld melk, boter en kaas. Deze lijst kun je gebruiken bij het doen van je wekelijkse boodschappen zodat je niet te veel in huis haalt en uiteindelijk weer dingen weg moet gooien!

Geef alles in je koelkast een vaste plek.

Zo weet je waar alles staat en heb je overzicht over wat je wel en niet in huis hebt als je boodschappen gaat doen. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de temperatuurverschillen in je koelkast. De optimale koelkasttemperatuur is 4 graden. Bovenin is je koelkast echter altijd koeler dan onderin. Deel je koelkast dus zo in dat producten die minder lang houdbaar zijn in het koudste gedeelte, bovenin, staan en producten die langer houdbaar zijn onder in de koelkast.

 

Als kers op de taart kun je natuurlijk transparante bakjes kopen en daar al je producten en leftovers in verdelen. Maak er passende labels zoals ‘vleeswaren’ en ‘kaas’ voor en jouw koelkast is helemaal pinterest proof!