Met deze tips maak je prachtige foto's met je telefoon

Hobby door Michelle

Om mooie foto’s te maken heb je tegenwoordig helemaal geen professionele camera meer nodig. De telefoons van de afgelopen jaren hebben ver ontwikkelende camera’s waarmee je overal mooie foto’s kan maken. Maar ondanks dat de kwaliteit goed is moet je wel met een aantal dingen rekening houden, want hoe maak je nou de mooiste foto’s met je telefoon?

Zoek goed licht

De sensor van je telefoon is vele malen kleiner dan die van een professionele camera. Dit betekent dat je sneller last hebt van ruis en je foto daardoor minder scherp wordt. De mooiste foto’s maak je daarom met natuurlijk daglicht, het liefste met zon. Wil je binnen in de avond alsnog een foto maken? Zet dan alle lichten aan. Hoe meer licht, hoe scherper en mooier je foto wordt.

Fotograveren met telefoon

Gebruik geen flitser 

Als je in het donker een foto wil maken is de verleiding groot om de flits van je telefoon te gebruiken. Toch is dat geen goed idee. De flits op je telefoon is namelijk geen flitser, maar simpelweg een lampje. Het lijkt misschien wel fel licht, maar het licht reikt niet ver waardoor je enkel rode ogen en bleke gezichten krijgt, niet zo mooi dus.

Fotobewerking apps

Ondanks dat je met je telefoon goede foto’s kan maken, nabewerking kan ook enorm helpen bij het creëren van professioneel uitziende foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld de helderheid aanpassen, de achtergrond iets waziger maken of de kleuren iets warmer maken. Er zijn ontelbaar veel gratis apps te downloaden waarmee jij je foto’s nog mooier kan maken.

Fotograveren met telefoon

Scherpe foto’s maken

Je bent er waarschijnlijk van op de hoogte dat je makkelijk kunt inzoomen met je telefoon. Toch kan je dat beter niet doen als je mooie scherpe foto’s wilt maken. Door in te zoomen verlies je namelijk enorm veel beeldkwaliteit. Ga dus simpelweg dichterbij staan wat je wilt fotograferen, als dat mogelijk is. En door zelf te bewegen ga je ook onbewust beter nadenken over je standpunt. Wellicht wordt de foto wel beter dan je op een bankje gaat staan of door je knieën zakt. Door te blijven experimenteren zal je merken dat mooie foto’s maken steeds makkelijker wordt.

Met deze tips worden jouw foto’s vast en zeker prachtig. Wie weet zijn ze mooi genoeg om cadeau te doen, een foto cadeau doen is namelijk altijd een goed idee!

Favoriete items van Welke: