Nog kleingeld over? Deze vrouw maakte er een waanzinnige vloer van

Hobby door Michelle

Ben je van plan je woonkamer, studeerkamer of bijvoorbeeld garage aan te pakken maar weet je niet wat voor een vloer je wilt hebben? Je zou er altijd nog muntjes voor kunnen gebruiken! Kelly Graham, een vrouw die de Etsy shop Camias Jewelry Design beheert, maakte namelijk een vloer van kleingeld! Het resultaat is waanzinnig:

Zelf een vloer leggen

We schrijven vaker over leuke zelfgemaakte woonaccessoires, maar dit gaat toch wel een stapje verder. Mischien ben je het wel eens eerder tegengekomen: een vloer gemaakt van muntgeld. Deze dame heeft hiervoor maar liefst 7500 muntjes voor gebruikt, en dan ook nog eens in een patroon weten te leggen. Erg knap als je het ons vraagt, zeker omdat je er ontzettend lang mee bezig bent. Elk muntje moet met de hand vastgelijmd worden en moet daarnaast natuurlijk op precies de goede plek liggen. Wil je geen patroon, dan is het wellicht iets makkelijker, omdat je dan geen rekening hoeft te houden met waar welke munt komt en welke kleur die munt moet hebben. Toch maakte Kelly er een mozaïekpatroon van, wat ontzettend mooi heeft uitgepakt:

Kop of munt?

Nadat ze alle munten met de hand heeft vastgelijmd, moet er nog een coating overheen om ervoor te zorgen dat alles op zijn plek blijft, en je er ook gewoon overheen kan lopen. Vervolgens ging er ook nog een laag hars overheen. Dit zorgt ervoor dat de vloer tegen de nodige krassen kan, hij makkelijk schoon te houden is, en dat je op een gelijke vloer loopt. Inmiddels is de vloer al wat ouder, maar ligt er nog steeds netjes bij. Zelfs met dagelijks gebruik weet de vloer goed stand te houden, dus mocht je later nog wat kleingeld nodig hebben: de vloer gaat het je niet zomaar teruggeven. 

Dus ondanks dat het letterlijk geld - maar vooral veel tijd - kost om deze vloer te leggen, bespaart het je toch een hele hoop! Je woonkamer goedkoop inrichten heeft er dus weer een nieuwe optie bij!

Zie hier nog enkele prachtige vloeren gemaakt van munten:

Favoriete items van Welke: