Doe het zelf: creatieve accessoires die passen bij iedere woning

Wonen door Michelle

Het is altijd leuk om je interieur te veranderen met kleine aanpassingen. Maar het is nog leuker om dat te doen met zelfgemaakte spullen. Je bespaart geld en je hebt een leuke activiteit om te doen. Genoeg redenen om een van de onderstaande doe het zelf projecten eens te proberen.

 

Van wijnfles naar bloemenvaas

Wijnflessen blijven vaak een lange tijd liggen in de keuken of schuur, maar je kunt ze op een leuke en makkelijke manier hergebruiken. Met een beetje verf en creativiteit heb je snel mooie zelfgemaakte bloemenvazen in huis. Bij het versieren van een wijnfles heb je de keuze uit bijvoorbeeld spuitverf of glasverf. Bij het gebruik van glasverf blijft de fles een voornamelijk transparant. Met spuitverf zorg je voor een goede dekking en heb je de keuze om dit glans of mat te maken. Je kunt simpelweg de wijnfles beschilderen met een kleur naar keuze, afhankelijk van jouw stijl. Mocht je een stapje verder willen gaan, dan kun je de fles versieren met bijvoorbeeld stof of glitters. Met een lege wijnfles kan jij ook andere accessoires maken. Zie hier voor meer wijnfles inspiraties.

Een meubelstuk gemaakt van pallets

Pallets worden al een lange tijd niet meer alleen gebruikt als bouwmateriaal. Toch zijn er veel meubels van pallets die als een stijlvol meubelstuk kunnen worden gebruikt. Een populaire optie is een bank maken van pallets, zowel voor binnen als buiten te gebruiken. Pallets klinken misschien niet heel comfortabel, maar met wat kussens en een kleedje creëer je al snel een nieuwe zit plek. Een andere optie is om wieltjes te installeren onder een pallet, hierdoor kan jij je nieuwe meubelstuk makkelijk verplaatsen, denk bijvoorbeeld aan een bijzettafel. Mocht je pallets niet zo vinden passen in je interieur kan deze ook bewerken naar je eigen stijl.

Gedroogde bloemetjes in een lijst

Bloemen zijn prachtig maar vaak blijven ze niet zo lang mooi. Een goede reden om gedroogde bloemen te gebruiken in je interieur. In je omgeving heb je vast wel een plek waar je bloemetjes kunt plukken, als je die droogt en in een lijst plaatst heb je een mooi decoratie stuk voor in je huis. Het kost wel wat geduld, want het mooiste effect krijg je als je de bloemen twee weken laat drogen. Hoe droog je deze bloemen? Leg de bloemen tussen een oud boek. Leg er vervolgens wat zwaars op en laat dat minimaal twee weken liggen. Na die tijd kun je de bloemetjes in een lijst doen, hierbij kun je kiezen uit een lijst van glas of plastic.

Favoriete items van Welke: