Nooit meer slingerende centen dankzij dit zelfgemaakte muntsorteermachine

Life Hacks door Michelle

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die met contant geld betalen. Al dat contante geld blijft dan vaak een lange tijd in je portemonnee. Zeker dat zware muntgeld hebben we liever niet altijd op zak. Het beste is dan om je muntgeld te sorteren en het wellicht in te leveren voor briefgeld of er gewoon lekker mee te betalen! Wij laten je vandaag zien hoe je gemakkelijk zelf een muntsorteermachine maakt, om jouw portemonnee op orde te brengen en dat losslingerende muntgeld te sorteren.

 

Zelf een muntsorteermachine maken

Velen herkennen het: losslingerend muntgeld. Het is altijd handig om te hebben, maar wanneer we het echt nodig hebben, is het vaak niet bij de hand. Om nou een mooie verzamelplek te maken, zagen wij dit gave muntsorteermachine. Zo ligt alles netjes op één plek en kan je het prima gebruiken als spaarpotje.

Wat heb je nodig?

Karton

Sterke lijm

Liniaal

Potlood

Drie muntjes (van verschillende bedragen)

Stanleymes

 

Muntsorteermachine van karton

Stap 1

Pak een stuk karton van 30 bij 5 centimeter. Verdeel de horizontale kant in 6 streepjes zodat je hier 3 vakken van kan maken in het midden. Pak de (vier) gekozen muntstukken, en trek de eerste drie van klein naar groot over tussen de gebieden waar je net streepjes hebt getekend. Verbind vervolgens de streepjes zodat je een vierkant hebt met daarin een rondje van het muntstuk. Snijd daarna die vierkanten uit het karton met een stanleymes.

Stap 2

Knip stukken karton van 2 bij 30 centimeter en plak die op de lange zijdes van je andere stuk karton. Je zult zien als je nu je gekozen muntstukken naar beneden laat glijden, dat het valt in het bijbehorende vak door het verschil in omtrek van je munten. Nu moet je hier alleen nog maar een opvangbak voor te maken!

Stap 3

Tot slot moet de onderkant, de zijkanten en het opvangbakje nog worden aangebracht. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor en kan op vele manieren. Het belangrijkste is dat er zijkanten worden aangeplakt en dan onder de 'glijbaan' 4 bakjes worden gemaakt om het op te vangen. Ja, er zijn maar 3 uitgesneden vakken, maar omdat de achterkant korter is en over de hele breedte een opening heeft, zal de 4e en grootste munt hier doorheen vallen. Hier moet je dan een opvangbak voor maken.

Stap 4

Maak de doos vervolgens vanaf de voorkant dicht door er een stuk karton van 10 bij 30 centimeter tegen aan te plakken. Snijd eventueel de uit stekende stukken karton weg met het stanleymes. Maak de bovenkant dicht door er een stuk karton van tegen aan te plakken, zorg ervoor dat je een gleuf erin maakt aan de rechterkant zodat daar het muntgeld doorheen kan. Als laatste zou je de muntsorteermachine nog kunnen versieren of simpelweg de muntwaarde erop kunnen schrijven. Hopelijk hebben deze stappen je op weg geholpen. Een handigheidje is om dan even een kijkje te nemen bij het filmpje waarin de stappen nog worden herhaald!

Bron: Fresh Gadgets

Favoriete items van Welke: