De leukste kerstdecoraties die je zelf kunt maken

Hobby door Michelle

Nu de gezellige kerstdagen eraan komen wordt het tijd om je huis in te richten met leuke decoraties. En wat is er nou leuker dan die leuke decoraties zelf te maken, dat is namelijk makkelijker dan je denkt. Wij geven je een aantal leuke voorbeelden!

Houten kerstboompje 

Met wat kleine houten takjes kun je gemakkelijk zelf een klein kerstboompje knutselen die je als decoratie in je huis kan zetten. Maak van een wat groter stukje hout de standaard en een leuk houten ster als piek. 

Kerstdecoratie knutselen

Tuin kerst decoratie

Door boomstammen te verven kan je ze veranderen in leuke sneeuwpoppen of andere kerstfiguren. Kleed ze vervolgens aan met een muts en een sjaal en je hebt leuke decoratie voor zowel in huis als de voor of achtertuin. 

Kerstdecoratie knutselen

Decoratie in wijnglas

Heb jij thuis wat wijnglazen staat die je niet nodig hebt tijdens de kerstdagen? Gebruik ze dan om deze leuke decoratie na te maken. Wijnglazen kun je namelijk makkelijk veranderen in een leuk kerststukje. Door wat mos of steekschuim in het glas te doen kun je dennentakken en andere leuke kerstspullen erin steken. Van een stuk stof kan je een leuke strik maken voor om het glas. Zet deze leuke decoratie vervolgens op de eettafel tijdens het kerstdiner, staat super leuk!

Kerstdecoratie knutselen

Houten rendieren

Deze schattige rendieren wil je toch meteen in huis hebben? Met wat kleine stukjes hout en dunne takjes kan je het gemakkelijk zelf maken. Ook zeker een leuke knutsel om met kinderen te maken in de kerstvakantie.

Kerstdecoratie knutselen

Kaarsen versieren

Waarom zou je simpele kaarsen op tafel zetten als je zelf makkelijk leuke kaarsen kan maken. Maak met wat lijm kaneelstokjes vast aan je kaars, staat onwijs leuk en geeft ook nog eens een heerlijke kerst-achtige geur.

Kerstdecoratie knutselen

Knutselen met dennenappels 

Als je rondom de kerstdagen een wandeling in het bos maakt is de kans groot dat je veel dennenappels tegenkomt. Van dennenappels kun je ontzettend veel leuke dingen knutselen, neem er dus zeker een aantal mee naar huis. Door je dennenappels groen te verven en ze in een klein bloempotje te zetten heb je schattige kleine kerstboompjes. Maak ze nog leuker met een kleine ster als piek, die je kun je kopen of zelf maken van wat hout. 

Kerstdecoratie knutselen

Blikken recyclen

Wie had gedacht dat recyclen zo leuk kon zijn. Door oude blikken te bewaren kun je deze leuke bakjes maken. Lijm wat takjes aan je blik en doe er vervolgens dennentakken in. Zodra de kerst voorbij is kan je deze leuke bakjes gebruiken als bijvoorbeeld een pennenbak.

Kerstdecoratie knutselen

Favoriete items van Welke: