Doe het zelf: de leukste Halloween inspiraties en decoraties

Hobby door Michelle

Halloween. Ondanks dat het niet een typisch Nederlands feest is, betekent dat niet dat we niet een beetje kunnen vieren. De leukste manier om in de Halloween sfeer te komen is je huis te decoreren met zelfgemaakte decoraties. Wij laten je een aantal makkelijke knutsels zien waarmee jij je huis meteen in de Halloween sferen brengt!

Halloween pompoen maken

Wie aan Halloween decoraties denkt, die denkt aan pompoenen. Een uitgeholde Halloween pompoen kun je bij verschillende supermarkten kant en klaar kopen, maar het zelf maken is ook helemaal niet ingewikkeld. Je begint met de bovenkant van de pompoen er netjes af te snijden, je gaat de bovenkant er namelijk later weer op zetten. Dan kan je beginnen met het uithollen van je pompoen zodat er daarna een kaars of lamp in kan, het uithollen doe je met een grote lepel. Je lepelt de pitjes en het vruchtvlees uit je pompoen zodat je een lege pompoen over houdt. Hierna hoef je enkel nog een griezelig gezichtje eruit te snijden, heel veel succes!

Halloween pompoen maken

Mummie waxinelichthouders 

Heb jij ergens in huis nog oude glazen potjes die eigenlijk naar de glasbak moeten? Daar kan je namelijk super eenvoudig leuke Halloween waxinelichthouders van maken. Pak je glazen potje en wikkel die in met verband, doe dit een beetje rommelig zodat het net een echte mummie lijkt. Plak of teken vervolgens kleine oogjes op je potje en je hebt leuke mummie waxinelichthouders.

Tip: Heb je geen verband in huis? Maak deze leuke knutsel dan met toiletpapier!

Halloween waxinelichthouders

Vleermuis decoratie 

Deze leuke vleermuizen kun je overal in je huis of in de tuin ophangen! Pak lege wc-rollen en verf ze met zwarte verf (of wikkel ze in zwart papier). Vervolgens knip je uit zwart papier de vleugels en de oren van je vleermuis en plak je die op je wc rol. Maak van zwart papier een kleine lus die je aan de onderkant van je wc-rol kunt vastmaken, zodat je hem ondersteboven kunt ophangen als een echte vleermuis. Als laatste plak of teken je nog oogjes en de mond van je vleermuis op je wc rol. Hang ze op aan bijvoorbeeld een boom in je tuin of aan de deurklinken in je huis !

Halloween decoratie maken

Griezelige potjes die je zelf kan maken

Met deze griezelige glazen potten kan 's avonds gezellig wat kaarsjes aandoen en kom je meteen helemaal in de Halloween sfeer! Deze leuke potten maak je door de buitenkant van je pot te verven, doe dit niet te dik want anders kan het licht van je kaars er niet meer goed doorheen komen. Vervolgens schilder je met zwarte verf een gezichtje op je glazen pot, en kun je het gebruiken als leuke Halloween decoratie.

Halloween decoratie maken

Halloween ballonnen 

Deze leuke ballonnen zijn de ideale Halloween decoratie voor als je weinig tijd hebt of als je nou eenmaal houdt van een makkelijke knutsel. Koop ballonnen in kleuren die jou doen denken aan Halloween, denk hierbij bijvoorbeeld aan oranje, wit, groen of zwart. Blaas je ballonnen op in verschillende groottes en teken vervolgens voorzichtig griezelige gezichtjes op de ballonnen, let hierbij op dat je niet te hard drukt en je perongeluk de ballon kapot maakt. Voor deze knutsel kun je het beste gebruik maken van een zwarte permanentmarker, of een witte permanentmarker mocht je gebruik willen maken van zwarte ballonnen.

Halloween ballonnen

We wensen je een fijne Halloween!