DIY: de leukste Bar voor jou in de tuin

Hobby door Michelle

Heb jij ook zin om gezellig in de tuin te zitten met vrienden of familie met een heerlijk drankje erbij? Dat kan heel eenvoudig met een zelfgemaakte buitenbar. Er zijn vele soorten varianten die je zelf kunt maken voor in de tuin. Niet alleen vinden we het vaak leuk om zelf aan de slag te gaan, het bespaart je ook nog eens wat centen. Wij hebben er een aantal uitgezocht die perfect in jouw tuin zullen staan. Kan jij niet wachten om je vrienden te bedienen met een heerlijke huisgemaakte cocktail vanuit je eigen bar, lees dan vooral veder.

De mini buitenbar

Deze buitenbar is ideaal voor een tuin met niet al te veel ruimte. Je kunt er heerlijk aan zitten met 4 personen of natuurlijk een sta-bar. Ook is er genoeg opbergruimte aan de wand, waar je flessen en glazen kunt bewaren. Wat handig is aan deze bar is dat je hem in de winter of in slechte weersomstandigheden kunt inklappen. Zo staat hij niet altijd in de weg.

Buitenbar gemaakt van steigerhout

Dit is een vrij grote buitenbar met genoeg zit plek voor al je familie vrienden. Ook hier kun jij je flessen bewaren aan de wand. Deze bar maak je extra gezellig met een paar buitenaccessoires, zoals posters of buitenkussens. Het is natuurlijk een redelijk gevorderde bar, want dit zal toch wel aardig wat tijd en ruimte in beslag nemen. Het resultaat mag er wel wezen.

Buitenbar gemaakt van pallets

Dit is een relatief goedkope versie van een zelfgemaakt buitenbar. Ook is deze eenvoudig in elkaar te zetten. Het enige wat je nodig hebt zijn vier pallets en een likje verf. Hier zijn de pallets wit geverfd, maar heb je liever een kleurrijke bar dan is een andere kleur natuurlijk ook superleuk. Op deze foto is de bar meer ingedeeld als cocktailbar, maar als standaard bar is deze ook perfect.

De wandbar

Deze buitenbar gevestigd aan de muur is handig voor een kleine achtertuin of balkon. Hij is inklapbaar waardoor hij weinig tot geen ruimte inneemt in de tuin. Toch houd je er een gezellige zit plek aan over als je het luik opendoet. Deze wandbar is gemaakt van een pallet die zwart is geverfd.

Tropische bamboe buitenbar

Met deze buitenbar breng je de tropische sferen in je tuin. Heeft een leuke uitstraling met een rieten dak. De bar en de stoelen zijn gemaakt van bamboe. Aan deze bar kunnen genoeg vrienden en familie plaatsnemen. Je kunt namelijk aan meerdere zijdes stoelen plaatsen. Wij houden het wij de kleine barretjes, want je moet er inderdaad wel de tuin voor hebben. ;)

Favoriete items van Welke: