Met dit zelfgemaakte plankje, wil je nooit meer uit bad

Life Hacks door Michelle

Lekker in bad zitten met een tijdschrift, een kopje thee of misschien toch liever een filmpje? Natuurlijk wil je niet dat al die spullen nat worden, dus daar moeten we een oplossing voor bedenken? Het antwoord daarop is een badplankje die je eenvoudig zelf in elkaar kunt knutselen.

DIY badpankje benodigdheden:

  • 9 latten horizntaal en 2 of 3 latjes verticaal
  • Ongeveer 20 moertjes 
  • Eventuele spuitbus

Zo maak je een eigen badplank

Het is geen hogere wiskunde om dit badplankje te maken. Eigenlijk is het een kwestie van wat latjes aan elkaar bevestigen en klaar is kees. Geef het een kleurtje waarmee het past in jouw interieur en klaar.

Stap 1:

Meet de breedte van je bad op en zaag daarna 9 plankjes af op deze maat. Zorg dat de latten groter zijn dan de badafmeting, zodat het iets over de randen valt. Zo maak je minder kans dat de plankjes aan de binnenkant eraf glijden.

Stap 2:

Bepaal bij alle planken de plek waar je straks een gat gaat boren voor het draadeind. Om ervoor te zorgen dat het draadeind er gemakkelijk doorheen kan schuiven is het handig om het gat iets wat ruim te boren. Je maakt deze tenslotte vast met de moertjes.

Stap 3:

Wanneer je bij alle planken aan beide zijde de gaatjes hebt geboord is het tijd om de planken in elkaar te gaan zetten. Dit doe je door het draadeind door plank 1 te schuiven en hier daarna een moertje tussen te draaien, daar schuif je plank twee tegenaan en dit herhaal je tot alle plankjes perfect verzonken zitten tussen het draadeind en de moertjes. Voor stevigheid doe je dit aan twee kanten.

Stap 4:

Tot slot spuit je het badplankje in een kleur naar wensen, of lekker naturel dat kan natuurlijk ook. Let er wel op dat je hoogglanslak gebruikt die terpentine gedragen is. Dit zorgt ervoor dat je plankje waterbestendig wordt.

Favoriete items van Welke: