Zo maak je van een oude SUV een toffe camper

Wonen door Michelle

Heb je een SUV maar zou je graag een camper willen? Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Wij laten je namelijk zien hoe je in een paar stappen jouw auto om kan toveren tot camper zodat je altijd en overal kan kamperen.

 

Het voorbereiden

Je begint met het verwijderen van de achterbank. Dit kun je ook door een professional laten doen natuurlijk, maar in principe moet het je ook zelf lukken. Wanneer je de bouten achter de stoelen verwijderd hebt, komen de stoelen al los namelijk. Nadat je de stoelen hebt verwijderd, kun je de binnenkant van de auto helemaal schoon gaan maken. Ook kun je nu een zeil plaatsen die je onder de slaapplek kunt leggen.

Bedenk het ontwerp

Bedenk goed wat je met de SUV wilt doen. Je zou online kunnen gaan zoeken op bijvoorbeeld ‘SUV + slaapplatform’ of ‘SUV + slaapgedeelte’. Dit kun je meenemen in je ontwerp, uiteraard aangevuld met jouw wensen en behoeften. Wil je het benzineverbruik minderen, dan moet je wel rekening houden met een licht ontwerp. Daarnaast is het ook handig om te werken met verschillende compartimenten, zodat alles netjes blijft.

Wat heb je nodig

Heb je het ontwerp klaar, dan is het tijd om de benodigdheden aan te schaffen. Zo heb je vellen multiplex nodig, stukken hout van 2 bij 4 meter, schroeven, scharnieren, D-ringen, nietjes, kastdeksels en tapijt. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog een nietpistool, boormachine en tafel- en verstekzagen nodig. Deze benodigdheden variëren natuurlijk ook per ontwerp, dus wij zouden zeggen: houd het simpel.

In een par uurtjes ben je klaar met het ombouwen van jou SUV. Voor het matras moet je goed kijken of het matras wel in de auto past. Is dit niet het geval, dan kun je gebruik maken van een opblaasbaar matras, een schuimmatras of camping pads. Zo is overnachten in jouw camper prima te doen. Dit koppel wist zelf een camper te maken en dat was aardig gelukt!