Zo verander jij in een goede amateur kok

Hobby door Michelle

Om een lekkere maaltijd op tafel te zetten hoef je helemaal geen professionele kok te zijn. Toch er zijn er een aantal dingen die je kunt doen zodat jij gemakkelijk verandert in een goede amateur kok. Deze tips kun je makkelijk toepassen en je zal direct verschil merken. 

 

 

Kies het juiste keukengereedschap

Door het gebruiken van goed keukengereedschap bespaar jij jezelf een hoop tijd en frustratie. Door het gebruik van andere en betere producten zal jij een hoop verschil merken tijdens het koken. Kies bijvoorbeeld voor een metalen staafmixer in plaats van een van plastic, hiermee voorkom je dat je een vreemde geur en of smaak toevoegt aan je gerecht. Ook kun je het beste regelmatig je messen vervangen. Met een bot mes gaat vlees snijden niet soepel en maak jij je vlees alleen maar kapot, en daar word je gerecht niet bepaald beter en mooier van.

Werk zo min mogelijk met pakjes

Kook jij regelmatig gerechten met behulp van kant en klare pakjes? Begrijpelijk, maar probeer mee te gaan minderen. Koken met een pakje is makkelijk en snel en is af en toe echt geen probleem. Maar om beter te worden in koken kan je het beste zo veel mogelijk koken met verse producten. Op het internet en in kookboeken staan onwijs veel recepten van simpele dingen die je gemakkelijk zelf kunt maken, denk bijvoorbeeld aan pastasauzen. Door veel te oefenen en door verschillende variaties te maken kan je testen wat je lekker vindt en zo ga je als kok mooie stappen maken.

 Betere kok worden

Neem de tijd om te koken

Het is begrijpelijk dat je soms snel een maaltijd op tafel moet zetten. Maar als je een keer de tijd hebt om iets langer in de keuken te staan, neem die tijd dan ook. Beter worden in koken gaat niet lukken als jij jezelf steeds maar een half uur de tijd geeft. Probeer eens een nieuw, moeilijker, gerecht uit en gun jezelf de tijd om te oefenen. Oefen bijvoorbeeld met snijtechnieken. Concentreer je goed en let even niet op de tijd. Als je de tijd neemt om lekker te koken zal je het waarschijnlijk ook leuker gaan vinden. 

Laat je inspireren door anderen

De beste manier om te oefenen met gerechten is gerechten koken die je nog nooit hebt gegeten en gemaakt. Laat je daarom inspireren door verschillende kookboeken, blogs of YouTube filmpjes. Kies bijvoorbeeld eens een gerecht uit een buitenlandse keuken, hier werken ze vaak met totaal andere ingrediënten en technieken, een goede manier om iets nieuws te leren.

Betere kok worden

Met deze tips zal jij snel veranderen in een goede amateur kok. Vergeet vooral niet jouw zelfgemaakte recepten te delen met ons door middel van een foto!

Favoriete items van Welke: