Besparen op je boodschappen doe je zo!

Life Hacks door Michelle

Zit jij aan het einde van de maand wel eens krap? Grote kans dat je maandelijkse kosten aan boodschappen hier een grote rol in spelen. Boodschappen zijn nu eenmaal een behoorlijke kostenpost en alle kleine boodschappen samen zorgen voor een behoorlijk bedrag onderaan de streep. Daarom geven wij jou hier 5 tips om te besparen op je boodschappen.

  1. Maak een boodschappenlijstje en houd je hier ook aan. Wees thuis kritisch op wat je echt nodig hebt en zet dat op je boodschappenlijstje. Zo haal je geen onnodige dingen in huis waar je nog genoeg van had (zal ik nog maar een pak rijst meenemen, ik weet niet meer zeker hoeveel er nog in de kast stond…). Natuurlijk is het belangrijk om jezelf af en toe ook te trakteren, maar doe dit als je portemonnee dit ook toestaat.

  2. Voorkom dat je eten weg moet gooien. Het is zonde om voedsel te voorspillen, niet alleen van het eten zelf maar ook van het geld dat je ervoor betaald hebt. Probeer kort houdbaar voedsel zoals groenten bijvoorbeeld te verwerken in een maaltijd die je kunt invriezen. Zo heb je altijd iets achter de hand wanneer er weinig tijd is om te koken en blijft het eten goed.

  3. Eet volgens het seizoen. Producten die in de winter lastig te krijgen zijn omdat het niet het seizoen ervoor is, zijn automatisch duurder. Dus ook al heb je middenin augustus nog zo’n zin in pompoensoep, wacht daar even een maand of twee mee. Beter voor het milieu en jouw portemonnee!

  4. Shop de aanbiedingen. Dit klinkt heel voor de hand liggend maar dit maakt de tip niet minder handig. Sla de dingen die jij altijd in huis wil hebben, zoals rijst, pasta, producten in blik of ontbijtgranen, in als ze in de aanbieding zijn. Je weet zeker dat je ze gaat gebruiken en je betaalt er minder voor dan wanneer je elke keer gewoon een nieuwe koopt wanneer de vorige verpakking op was.

  5. Doe weekboodschappen. Plan van tevoren wat je wanneer gaat eten, wanneer je tijd hebt om uitgebreid te koken en wanneer je misschien vooraf iets moet maken om in te vriezen. Door telkens een kleine boodschap te doen doe je elke keer voor een klein bedrag boodschappen, maar zo zal je uiteindelijk meer uitgeven dan wanneer je in een keer voor meerdere dagen spullen in huis haalt. Het vooruitplannen voorkomt ook dat je last minute de supermarkt in rent voor die veel te dure kant-en-klaar maaltijd omdat je toch geen tijd had om te koken.

We hopen je met deze tips geïnspireerd te hebben hoe jij kunt besparen op je boodschappen. Je zult zien dat het echt scheelt. Succes!