Budgettips voor het inrichten van een babykamer

Wonen door Michelle

Het is begrijpelijk dat je voor je kindje een leuk ingerichte babykamer wilt. Maar bij het aanschaffen van al die leuke meubels en accessoires ben je al snel veel geld kwijt, terwijl dat helemaal niet nodig is. Wij laten je zien hoe jij je babykamer makkelijk, leuk en vooral betaalbaar kan inrichten.

Kies de juiste meubels

Bij het kiezen van meubels voor in een babykamer zijn er oneindig veel mogelijkheden. En door de keuze te maken voor bepaalde meubels kun je enorm veel geld besparen. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of je een wieg of een ledikant wilt aanschaffen. Baby’s slapen namelijk maar een aantal maanden in een wieg, terwijl ze in een ledikant gemiddeld wel twee jaar kunnen slapen. Ook kun je kiezen voor een meegroei bed. Dit zijn bedden die zowel gebruikt kunnen worden als ledikant als kinderbed, hiermee kan je baby ongeveer tot aan de kleuterklas heerlijk in slapen. Ook hoef jij niet je portemonnee open te trekken voor een dure commode, een normale ladekast kan je hiervoor prima gebruiken en staat misschien nog wel leuker. 

Babykamer betaalbaar inrichten

Tweedehands meubels

Door het kiezen van tweedehands meubels kan je ook een hoop geld besparen. Wellicht dat een buurvrouw, vriendin of je eigen moeder nog wel meubels of accessoires heeft liggen die jij voor een spotprijsje kan overnemen. Voor tweedehands meubels is de kringloop ook een goede stop om even een kijkje te nemen. En vergeet niet, meubels kan je heel makkelijk opknappen met een likje verf dus laat je daardoor zeker niet tegenhouden.

Kleine aanpassingen

Vaak hoef je maar kleine aanpassingen te doen om een kamer er anders uit te laten zien. Kies bijvoorbeeld voor leuke muurdecoratie zoals muurstickers of lijstjes, hiermee fleur jij de muur van je babykamer meteen leuk op zonder dat je de verfspullen tevoorschijn hoeft te halen. Of vind je de vloer niet zo leuk? Leg dan een leuk zacht vloerkleed neer, een makkelijke en leuke oplossing.

Babykamer betaalbaar inrichten

Ga voor een neutrale basis 

Als jij het inrichten van je babykamer betaalbaar wilt houden kun je het beste kiezen voor een neutrale basis. Zodra je bijvoorbeeld kiest voor een felle kleur op de muur, dan moet je daarbij weer bijpassende meubels of accessoires kopen om een mooi geheel te krijgen, en dan lopen de kosten snel op. Kies daarom voor een neutrale basis, met kleuren die je makkelijk kunt combineren met andere verschillende kleuren. Hierdoor kan jij je babykamer leuk decoreren met kussentjes, accessoires en knuffels in allerlei verschillende kleuren zonder dat het rommelig oogt. 

We hopen dat het inrichten van een betaalbare babykamer nu een stuk makkelijker wordt.

Favoriete items van Welke: