De leukste inspiraties om autobanden te hergebruiken

Hobby door Michelle

Het zal je verbazen wat voor leuke dingen je zelf kan maken als je oude spullen hergebruikt. Autobanden kun je ontzettend makkelijk veranderen in een leuk meubelstuk of accessoire voor in je huis, wij laten je een aantal inspiraties zien!

Plantenbak maken van een autoband

Deze leuke originele plantenbak wil je toch meteen in je tuin hebben? Bevestig stukken hout als poten vast aan je autoband, maak de onderkant dicht en stop er vervolgens je favoriete plant of bloemsoort in. Maak je plantenbak extra leuk door je autoband te verven, hierdoor staat het wellicht nog leuker bij de kleur van de bloemen of bij de stijl van jouw tuin.

Autobanden hergebruiken

Opbergplek voor speelgoed

Nog opzoek naar een handige opbergplek voor het speelgoed van je kinderen? Dan zijn deze leuke zelfgemaakte bakken voor speelgoed perfect. Hierdoor kan je speelgoed handig sorteren en makkelijk opruimen, gebruik het bijvoorbeeld voor houten blokken of Duplo.

Autobanden hergebruiken

Origineel nachtkastje

Een handig nachtkastje wat er ook nog eens leuk en origineel uitziet. Door autobanden te stapelen kan je zelf de hoogte van je nachtkastje bepalen. Maak de bovenkant van de autoband dicht doormiddel van een houten plankje erop te leggen of eraan vast te maken.

Autobanden hergebruiken

Zelf een tijdschrift rek maken

Word jij ook zo gek van al die los slingerde tijdschriften? Maak dan zelf dit leuke tijdschriftenrek, hierdoor kan je ze nooit meer kwijtraken en hebt je ze altijd bij de hand. Zaag een autoband doormidden en maak er pootjes aan vast zodat je tijdschriftenrek overal in huis kan staan. Om je tijdschriftenrek extra mooi te maken kan je hem verven in een kleur dit past bij jouw interieur.

Autobanden hergebruiken

Parapluhouder maken

Tijdens deze koude en natte maanden neem je waarschijnlijk vaak een paraplu mee naar buiten. Maar een natte vieze paraplu heb je uiteraard liever niet in je schone huis. Deze handige parapluhouder is perfect om natte paraplu’s en wandelstokken in neer te zetten, handig voor zowel binnen als buiten.

Autobanden hergebruiken

Kinderstoeltjes maken 

Een fijne en leuke zitplek voor kinderen, dat kan je gemakkelijk zelf maken. Door een dik rond kussen aan de binnenkant van je autobanden te stoppen kunnen kinderen comfortabel op de autobanden zitten. Zeg je stoeltjes tegen een muur aan zodat je nog wat rug kussens erbij kan neerleggen. Nu heb je een leuk zithoekje waar je kinderen kunnen spelen of kunnen genieten van een leuke film.

Autobanden hergebruiken

Favoriete items van Welke: