Alcoholvrije cocktail (mocktail) met cranberry en gingerbeer

Food door Michelle

Drink je geen alcohol of ben je even aan het minderen? Dan is het niet altijd leuk om met een glaasje water met de rest te proosten. Gelukkig zijn er naast water heel veel andere lekkere en creatievere drankjes te bedenken. Een cocktail zonder alcohol (dit heet een mocktail) bijvoorbeeld!

Ingrediënten

Pak je mooiste glas uit de kast om dit drankje nog mooier te presenteren. Houd bij het maken van dit recept je rasp bij de hand. Verder heb je de volgende ingrediënten nodig om dit drankje te maken:

1 perssinaasappel

120 ml cranberrysap

300 ml gingerbeer

2 eetlepels kristalsuiker

twee takjes munt

ijsblokjes

Bereidingswijze

Spoel de sinaasappel goed af en snijd hem daarna doormidden. Rasp de schil van een helft van de sinaasappel en vang dit op een schoteltje op.

Schep vervolgens de suiker op het schoteltje waar de sinaasappelschilletjes al op liggen.

Pers de geraspte helft van de sinaasappel en vang het sap op in een kan. De kant van de sinaasappel met de nog mooie schil snij je in mooie gelijkmatige schijfjes. Deze gebruik je straks voor de garnering van je mocktail.

Gebruik een van de sinaasappelschijfjes om de rand van je glas vochtig te maken. Haal daarna de rand van je glas door het mengsel van suiker en sinaasappelschil.

Kneus de munt en verdeel het over de twee glazen. Maak in de sinaasappelschijfjes een snede van de schil tot het midden zodat je hem op de rand van het glas kunt zetten.

Giet het cranberrysap en de gingerbeer bij het sinaasappelsap en roer goed door elkaar. Giet het daarna over het ijs in de twee glazen. Zet er eventueel nog een rietje in en jouw mocktail is helemaal klaar!

Nu is je mocktail klaar. Drinken er een aantal mensen wel een borrel? Dan kunnen zij hetzelfde drinken alleen dan voeg je nog 5 mililiter vodka aan het recept toe. Cheers!