Zo maak je van je achtertuin een fijne speelplek voor kinderen

Wonen door Michelle

Een achtertuin hebben is heerlijk, zeker tijdens de warme zomerdagen. Je kunt genieten van het zonnetje, lekker dineren in de buitenlucht en kinderen kunnen er fijn spelen. Maar hoe maak jij je tuin nou een leuke speelplek voor kinderen? Wij geven een aantal leuke voorbeelden!

Zandbak 

Als je jonge kinderen hebt is een zandbak ontzettend leuk om in je tuin te zetten. Zeker tijdens de zonnige dagen kunnen je kinderen heerlijk spelen in het zand in je eigen achtertuin. Zandbakken heb je in heel veel verschillende formaten en van veel verschillende prijzen, zoek dus even uit wat het beste bij jouw kind en tuin past.

Achtertuin voor kinderen

Trampoline 

Bijna alle kinderen dromen wel van een trampoline in de tuin, en dat is ook niet zo gek. Een trampoline vinden kinderen namelijk vaak een hele lang tijd leuk en zijn ze niet zo snel zat. Naast dat het springen op een trampoline ontzettend leuk is voor kinderen, het is ook nog eens een gezond doordat je kinderen extra lichaamsbeweging krijgen. Trampolines kun je zowel zelf graven in de grond of je koop er een die staat op poten. 

Achtertuin voor kinderen

Schommel 

Grote kans dat in de dichtstbijzijnde speeltuin in jouw wijk een schommel staat. En door een schommel in je eigen tuin te plaatsen hebben jouw kinderen een eigen speeltuin in de achtertuin. Je hebt ontzettend veel schommels, je hebt enkele schommels maar ook dubbele, handig als je meer dan een kind hebt. Ook zijn er volledige speelhuisjes te koop voor in de tuin, hier zit vaak een schommel bij en hierdoor hebben je kinderen een mini speeltuin in de achtertuin.

Achtertuin voor kinderen

Plekje voor stoepkrijt

Ondanks dat de bovenstaande voorbeelden allemaal superleuk zijn, de meeste kinderen zijn snel tevreden en hebben weinig nodig om plezier te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een hoekje in de tuin maken waar je kinderen de plek om te stoepkrijten, denk hierbij aan een bakstenen muurtje, een krijtbord of tegels in de achtertuin. Het is begrijpelijk dat je liever niet wilt dat je volledige terras vol staat met tekeningen, een klein hoekje creëren voor je kinderen is daarom de perfecte oplossing.

Achtertuin voor kinderen

Klein grasveld

Buiten spelen is voor kinderen fijner als ze een comfortabele en veilige ondergrond hebben. Zeker voor hele jonge kinderen is een harde ondergrond niet heel fijn om op te spelen. Gras kan hiervoor de oplossing zijn. Door een stuk van je achtertuin met gras of kunstgras te maken maak je een fijne plek voor je kinderen waar ze kunnen doen en laten wat ze willen. 

Achtertuin voor kinderen

Met deze leuke voorbeelden kunnen jouw kinderen heerlijk spelen in jullie eigen achtertuin!