Schuifdeuren: mooi én ruimtebesparend

Wonen door Redactie Welke

Wist je dat schuifdeuren niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens handig? Zeker als je niet zo groot woont, kun je met schuifdeuren flink wat ruimte besparen. Je hoeft bij het inrichten van een ruimte immers geen ruimte vrij te laten voor de draaicirkel van de deur. Daarnaast is een schuifdeur vaak een mooie blikvanger. Bekijk deze voorbeelden van Welke.nl maar eens.

Maak een keukenkast met schuifdeuren

In een kleine(re) keuken is vaak te weinig ruimte voor een kast met openslaande deuren. Wil je toch graag wat opbergruimte voor keukenspullen? Maak met een paar schuifdeuren zelf eenvoudig een kast. Doordat je deze kast minder diep kunt maken dan een standaard kast, kun je 'm helemaal aan jouw wensen aanpassen.

Handige keukenkast gemaakt met landelijke houten schuifdeuren

Schuifdeur voor de voorraadkast

 

Een schuifdeur in de badkamer

Een schuifdeur is de ideale oplossing voor een kleine(re) badkamer. Je verliest zo immers geen ruimte die je moet vrijhouden voor een openzwaaiende deur. Zo heb je bij het indelen van deze vaak kleine ruimte nèt wat meer keuzevrijheid.

 

Handig: een schuifdeur voor de badkamer

Een schuifdeur voor een hele kleine badkamer

 

Schuifdeur voor de inloopkast

Zelfs in een kleine slaapkamer is het vaak mogelijk om met een schuifdeur een inloopkast te maken. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk deze voorbeelden maar eens!

 

Een inloopkast gemaakt met een schuifdeur

Met een schuifdeur voor een schuine wand maak je een kast

 

Nog meer voorbeelden van schuifdeuren?

Heb je na al deze voorbeelden nog niet genoeg inspiratie opgedaan op het gebied van schuifdeuren? Bekijk dan eens dit lookbook 'Schuifdeuren: ruimtebesparend en handig'.