Op zoek naar een leuke papieren lamp? Maak 'm zelf!

Hobby door Tamara

Lampen van rijstpapier staan bekend om het sfeervolle licht dat ze verspreiden en om de vaak voordelige prijs. Helaas zijn deze lampen vaak wel alleen in wit verkrijgbaar. Best mooi, maar soms wil je wel eens wat vrolijkers. En dat kan je met deze handleiding die we vonden op het blog 'You had me at Bonjour' heel eenvoudig helemaal zelf doen!

Koop een goedkope witte papieren bollamp. De lamp die hier gebruikt is, is lamp Regolit van IKEA. Te koop voor slechts € 2,99.

 

Versier zelf een papieren lamp

 

Maak zelf biaisband door een lange strook stof in de breedte dubbel te strijken en vervolgens nog een keer zodat de rafelige buitenrandjes helemaal binnenin komen te zitten. Vind je dit teveel werk? Geen probleem. Bij handwerkzaken, webshops en bijvoorbeeld de Hema wordt er ook volop biaisband verkocht.

 

Versier zelf een papieren lamp

 

Kijk zelf hoeveel je nodig hebt. Wanneer je het band namelijk vaker om de lamp heen rolt, is er meer band nodig dan wanneer je het band verder uit elkaar om de lamp rolt. Hier is het patroon van het ijzerdraad in de lamp gevolgd.

 

Versier zelf een papieren lamp

 

Snijdt uit een strook stof van zo'n vier centimeter breed kleine vlaggetjes. Omdat je veel vlaggetjes moet maken, is het handig om een aantal stukjes stof op elkaar te leggen en ze te snijden met een speciaal mes.

 

Versier zelf een papieren lamp

 

Maak de vlaggetjes met de naaimachine vast aan het biaisband. Hierdoor ontstaat een hele lange mini-vlaggenslinger. Je kunt de mini-slinger het beste even strijken voordat je 'm op de lamp vast gaat maken. Dit staat netter en is als de slinger op de lamp zit niet meer mogelijk.

 

Versier zelf een papieren lamp

 

Plak de slinger met een lijmpistool op de lamp en klaar is het! je kunt natuurlijk ook voor een bijzondere kleurencombinatie gaan of voor vlaggetjes met een andere vorm. Laat je creativiteit de vrije loop en wie weet wat er ontstaat!

 

Versier zelf een papieren lamp