Maak zelf woonaccessoires van hergebruikte materialen. Welke.nl geeft 10 tips

Wonen door janjaap

Soms is het heel fijn om overbodige spullen weg te doen. Gooi echter niet zomaar alles weg want van veel oude spullen kun je nog hele leuke woonaccessoires maken. Zo maak je van een oude koffer eenvoudig een originele kattenmand en van een lege appelmoespot een leuke waxinelichthouder. Bekijk snel alle tips van Welke.nl.

1. Van jeans naar plantenzak

Van een broekspijp van een oude jeans maak je heel eenvoudig zo'n leuke plantenzak. Natuurlijk zijn deze 'mandjes' ook heel geschikt om bijvoorbeeld sieraden of speelgoed in op te bergen. Op Welke.nl vind je nog veel meer inspirerende voorbeelden van dingen die je van een oude jeans kunt maken.

 

10x woondecoratie van hergebruikte materialen

 

2. Van blik naar lantaarn

Bewaar oude blikken. Je maakt er namelijk zelf de allerleukste lantaarns van. Mooi voor een zwoele zomeravond!

 

 

3. Van appelmoespot naar waxinelichthouder

Van de lege potten van jam, appelmoes en pastasaus maak je zelf deze sfeervolle waxinelichthouders. Op Welke.nl vind je nog veel meer dingen die je zelf van lege glazen potjes kunt maken.

 


 

4. van koffer naar kattenmand

Oude koffers zijn leuke sfeermakers voor een interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke kattenmand die gemaakt is van een oude koffer? Maar er zijn nog veel meer leuke dingen die je van een oude koffer kunt maken.

 

10x woondecoratie van hergebruikte materialen

 

5. Van lepel naar haakje

Op rommelmarkten en in kringloopwinkels vind je eenvoudig oude lepels. Maak er deze leuke (gepersonaliseerde) haakjes van!

 

 

6. Van wasmachine naar vuurkorf

Is de wasmachine kapot? Dat is even flink balen, maar van dit leuke zelfmaakidee word je vanzelf weer vrolijk! Van de wastrommel maak je namelijk deze leuke vuurkorf!


10x woondecoratie van hergebruikte materialen

 

7. Van stoel tot badkamerrekje

Geef de badkamer een gezellig, landelijk tintje met een oude stoel waarvan je zo'n leuk rekje maakt. Ideaal naast de wastafel om de handdoek op te hangen en wat spulletjes binnen handbereik te hebben. Kijk ook eens in dit lookbook vol inspirerende voorbeelden om te zien wat je nog meer met een oude stoel kunt doen.

 

 

8. Van kledingkast tot kapstok

Deze kapstok van een kledingkast is absoluut een blikvanger in de hal. Gebruik de lade om schoenen of accessoires zoals sjaals op te slaan. Voorzie je kast van een lekker kussentje en je kunt voortaan heerlijk zitten tijdens het aantrekken van je schoenen.

 

 

9. Van lege flessen en potjes naar originele vaasjes

Spaar alle lege flessen en potjes eens op en voorzie de mooiste exemplaren aan de binnenkant van een laagje verf. Zet een aantal vaasjes met verschillende kleuren bij elkaar voor een extra leuk effect.

 

 

 

10. Van theekopje naar kaars

Deze theekopjes met een kaarsje erin zijn niet alleen leuk om zelf te houden, je geeft ze ook weg als lief cadeautje.