Laminaat; de ideale vloer voor het hele huis

Wonen door Redactie Welke

Als het gaat om de vloer kiezen steeds meer mensen tegenwoordig voor laminaat. Logisch want of je nu voor een moderne, strakke vloer gaat, voor een frisse tegelprint of voor een vloer met de warme uitstraling van hout; er is een voordelige laminaat-uitvoering van te koop! Hornbach en Welke.nl inspireren je graag en laten je zien wat er allemaal op het gebied van laminaat te koop is. Wist je bijvoorbeeld dat er zelfs laminaat voor de badkamer verkrijgbaar is?

Welke kwaliteit laminaat heb je nodig?

Laminaatvloeren zijn tegenwoordig vrijwel niet van een originele houten, tegel- of gietvloer te onderscheiden. Behalve dan dat de laminaat-uitvoering van een dergelijke vloer in aanschaf vaak véél voordeliger is en in onderhoud ook nog eens eenvoudiger is.

 

Let wanneer je laminaat gaat uitzoeken niet alleen op de uitstraling, maar ook op de dikte van de toplaag. Deze bepaalt namelijk of het laminaat geschikt is voor intensief gebruik (zoals in de woonkamer) of minder intensief gebruik (zoals bijvoorbeeld in de slaapkamer). Op de website van Hornbach vind je meer informatie over de verschillende soorten kwaliteit en gebruikstoepassingen van laminaat.

 

Laminaat door het hele huis

Eigenlijk is laminaat geschikt om in alle ruimtes van het huis te leggen. Met een laminaatvloer geef je meteen een gezellige sfeer aan de woonkamer. Doordat er bovendien zoveel verschillende soorten zijn, is er altijd wel een laminaatvloer die bij jouw interieurstijl past. Bekijk bijvoorbeeld maar eens het assortiment laminaatvloeren van Hornbach.

 

Wist je dat er ook laminaatvloeren zijn die geschikt zijn voor vloerverwarming? Zo heb je altijd lekker warme voeten in de huiskamer.

 

Meer voorbeelden zien van laminaat in huis? Bekijk dan eens dit lookbook met voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is met laminaat op Welke.nl.

 

Laat je inspireren op Welke.nl

 

 

Laminaat voor de kinderkamer

Laminaat is een ideale vloerbedekking voor de kinderkamer. De vloer is eenvoudig schoon te maken waardoor het ook heel geschikt is voor kinderen met een huisstofmijtallergie of astma. Daarnaast is de vloer krasbestendig en ideaal om op te spelen. Op Welke.nl vind je nog veel meer voorbeelden van laminaat voor in de kinderkamer.

 

Voorbeelden van laminaat in de kinderkamer

 

 

 

Laminaat voor de werkkamer

Steeds meer mensen werken thuis. Om goed thuis te kunnen werken, is het handig om ook thuis een werkplek te maken. Natuurlijk hoef je geen hele kantoortuin aan te leggen, maar een werkplek waar je zonder al te veel afleiding je werk kunt uitvoeren, is wel zo fijn. Ook laminaat draagt hieraan bij doordat het strak en tijdloos is en het slechts weinig onderhoud nodig heeft.

 

Let er bij het uitzoeken van de vloer wel op dat de laminaatkwaliteit voldoende is als je bijvoorbeeld een bureaustoel wilt gaan gebruiken. Overigens zijn er ook speciale wieltjes voor harde vloeren en beschermende matten die je onder de werkplek kunt leggen om zo je vloer te beschermen tegen krassen.

 

Bekijk op Welke.nl eens deze foto's van inspirerende werkkamers om zo meer ideeën op te doen.

 

Foto's van inspirerende werkplekken op Welke.nl

 

Laminaat voor de badkamer

Sinds enige tijd is er ook speciaal laminaat te koop dat gebruikt kan worden in vochtige ruimten zoals de badkamer en de toiletruimte. Doordat in dit laminaat gebruik is gemaakt van nieuwe materialen in zowel de toplaag als de lagen daaronder, is deze vloer bestand tegen vocht. Water en andere vloeistoffen kunnen zo geen schade aanbrengen aan de vloer.

 

Laminaat voor de badkamer

 

Zelf laminaat leggen

Een ander groot voordeel van laminaat is dat je deze vloer zelf kunt leggen. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar niets is minder waar. Op de website van Hornbach vind je een handig stappenplan voor het zelf leggen van een laminaatvloer. Zie je het zelf leggen na het lezen van het stappenplan toch niet zitten? Maak dan gebruik van de Hornbach leg-service.

 

Is het laminaat eenmaal gelegd, dan hoef je alleen nog voor de afwerking te zorgen. Dit doe je eenvoudig met bijbehorende plinten die je plakt of lijmt. In de onderstaande video zie je een duidelijke uitleg.