Kweek groenten en kruiden in je eigen vierkante meter moestuin!

Wonen door Tamara

Het is je vast al opgevallen: zelf groenten en kruiden kweken is helemaal in. En dan hoef je echt niet je hele achtertuin leeg te trekken en vol te stouwen met sla en aardappels. Nee een moestuin is nu ook voor mensen met minder ruimte heel eenvoudig thuis te maken met de vierkante meter moestuin!

Voor zo'n vierkante meter moestuin heb je (de naam doet het vast al vermoeden) niet meer dan een vierkante meter ruimte nodig. Het snelst ben je klaar met een kant-en-klaar gekochte "bak" van het tuincentrum. Je hebt verschillende soorten zodat er altijd een exemplaar is dat bij jou past. Wat dacht je bijvoorbeeld van tuinieren en een flexibele plantenzak van bacsac, een strakke bak van hout of juist een natuurlijk ogende moestuinbak van wilgen? Het kan allemaal!

 

Moestuin van wilgentakken

Moestuin van wilgentakken geplaatst door femiorix op Welke.nl

 

Wanneer je eenmaal de bak hebt uitgezocht die bij jou past, kun je gaan beginnen. Plaats de bak liefst op een plek waar gedurende de dag zowel zon als schaduw is. Vervolgens kun je de bak vullen met (biologische) moestuingrond.

 

Verdeel de bak met smalle latjes of met een stuk touw en stokjes in vakjes van 25 x 25 centimeter; in totaal heb je dus zestien vakjes. En dan kan het zaaien en planten beginnen! Zaden koop je bij een tuincentrum zoals Intratuin of bijvoorbeeld eenvoudig online bij bol.com. Heb je niet zoveel geduld om te wachten tot de zaadjes uitkomen? Plant dan gewoon kleine plantjes en het moestuinieren kan nog sneller beginnen!

 

Verhoogde moestuin voor nog eenvoudiger moestuinieren

Verhoogde moestuin, geplaatst door Polyfinario op Welke.nl

 

Online veel informatieve filmpjes over het kweken van groenten, fruit en kruiden. Hieronder hebben we drie populaire filmpjes voor je geplaatst.

 

Hoe kweek je paprika?

 

Hoe kweek je sla?

 

Hoe kweek je tomaten?