Kroonluchter van Plumen lampen en Boskke plantenbakken

Wonen door Katja

Wat er al niet kan gebeuren als je 2 mooie merken laat samenwerken! Plumen - je weet wel, van die bijzondere lamp - en Bosske - van de op zijn kop hangende plantenbakjes - maakten samen deze prachtige, groene kroonluchter, die te bewonderen was tijdens de London Design Week van afgelopen september.

Plumen Boskke Chandelier

 

Tijdens het London Design Festival werkten de twee merken Plumen en Boskke samen aan deze bijzondere kroonluchter, de Plumen x Boskke Chandelier, die te bewonderen was in het London Shoreditch Station. Hij is niet te koop zoals afgebeeld, maar kan zelf worden samengesteld uit verschillende Baby Plumen 001 lampen en enkele  Sky Planters van Boskke. Niet goedkoop. Snel tellen leert dat je voor dit formaat kroonluchter toch al snel zo'n 20 Baby Plumens nodig hebt en zo'n 20 Sky Planters (medium en small); ruim € 1.000,- dus, als we de prijzen op hun sites als uitgangspunt nemen. Maar.... dan heb je wel iets héél bijzonders aan het plafond hangen... En je kunt 'm ook gewoon kleiner maken, toch?

 

Plumen Boskke Chandelier

 

Plumen Boskke Chandelier

 

Plumen

De Plumen 001 is 's werelds eerste designer spaarlamp. De naam Plumen is een samentrekking van "plume", de decoratieve veren van een vogel en "lumen", de lichteenheid. De Plumen is ontwikkeld door Hulger & Samuel Wilkinson. Op de site van Plumen kun je de lampen bestellen, voor verschillende fittingen. Ze leveren ook heerlijk eenvoudige fittingen. En ze leveren ook gewoon in Nederland.

 

Plumen lampen

 

 

Boskke

Boskke staat voor geëvolueerd tuinieren. Hun belangrijkste product is de Sky Planter, een op z'n kop hangende plantenbak waar je op een wel heel bijzondere manier planten in kunt plaatsen. De naam Boskke is afgeleid van het oud-Engelse woord ‘bosky’, dat 'klein bos' betekent. En dat is precies wat je kunt creëren met de Sky Planter.

Je kunt de Sky Planter bestellen op de site van Boskke, ze leveren ook in Nederland.

 
Boskke Sky Planter