Kom maar op met die donkere herfstavonden! Maak zelf de leukste kaarsenhouders

Wonen door janjaap

Op onze website komen we regelmatig erg leuke en sfeervolle zelfmaakideeën tegen met kaarsen en kaarsenhouders. Hiermee maak je je huis nóg gezelliger. En dat hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn. Daarom hebben we hier een aantal kaarsen(houder)-tips geplaatst om je huis dit najaar nog gezelliger te maken!

Kaarsenhouders met takjes geplaatst door _marije_

 

Deze originele kaarsenhouders met een natuurlijke uitstraling maak je zelf. Je hebt er alleen een aantal (vrij rechte) takjes, een glazen kaarsenhouder / waxinelichtjeshouder en een lijmpistool voor nodig. Plak de takjes één voor één op de glazen bak. Eventueel kun je er nog een leuk lint om heen strikken in een kleur die goed bij je interieur past. Zorg wel dat de lijm goed opgedroogd is voordat je het kaarsje aansteekt.

 

Kaarsen omwikkeld met bladeren en kaneelstokjes

 

Natuurlijk kun je de kaarsen ook direct met iets beplakken. Let dan alleen wel heel erg goed op tijdens het branden dat de versiering geen vlam vat. Of laat je kaars een paar keer branden en zet er dan een led-waxinelichtje in. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaneelstokjes voor een heerlijke winterse geur in huis? Of van mooie bladeren voor een natuurlijke uitstraling?

 

Potjes omwikkeld met touw, beplakt met kant of ingesmeerd met lijm en zout

 

Gooi oude potjes van groenten, pindakaas en pastasaus niet meteen weg. Je kunt er namelijk nog leuke dingen mee doen.

 

Deze kaarsenpotjes lijken wel bedekt met echte sneeuw! Niets is echter minder waar. De oude potjes zijn ingesmeerd met lijm en toen door het zout gerold. Wanneer je er een kaarsje in brandt, geeft het een prachtig zacht licht. Ook mooi zijn de potjes beplakt met kant en (voor een wat landelijkere uitstraling) met touw.

 

Gezellige schaal met kaarsjes, hertjes en dennenappels

 

Wil je wel graag wat moois neerzetten, maar ben je niet zo'n knutsel-type? Zet dan wat waxinelichtjeshouders samen met wat dennenappels en eventueel wat hertjes samen op een dienblad en je hebt toch een leuk winters geheel!

 

De bovenstaande ideeën zijn afkomstig van onze gebruikers marije, bertina, Ietje en Menke.