Haal de lente in huis met het lelietje-van-dalen

Wonen door Tamara

Genoeg van de kou en sneeuw? Haal de lente gewoon in huis! Het lelietje-van-dalen is door een jury van deskundigen gekozen tot Lentebloeier van het Jaar 2013. Vanaf februari is dit vrolijke bolletje-op-pot verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist en kun je in en om het huis genieten van de vrolijke, witte bloemetjes en de heerlijke geur.

Haal de lente in huis met het lelietje-van-dalen

 

De officiele naam van het lelietje-van-dalen is Convallaria majalis. Deze naam is een verwijzing naar haar natuurlijke habitat en bloeitijd. Convallis betekent namelijk ‘in diepe dalen’ en majalis is ‘in mei’. Lelietje-van-dalen wordt ongeveer 25 cm hoog. Het grote blad heeft korte steeltjes en de klokvormige bloemen hangen naar één kant. Behalve haar witte bloemenpracht trakteert de Lentebloeier van het Jaar je op een heerlijke geur. Het lelietje-van-dalen is mede daarom populair als bruidsbloem.

 

Haal de lente in huis met het lelietje-van-dalen

Een belangrijke reden voor de keuze van het lelietje-van-dalen als Lentebloeier van het Jaar is de multi-inzetbaarheid van het bloeiende bolgewasje. Je kunt van de lentebloeier zowel in huis als als op het terras of balkon genieten. Plant je het lelietje-van-dalen op een lichte plek in de tuin dan wordt het extra feest. Het bolgewasje breidt zich namelijk ieder jaar een beetje uit en dat betekent dat de tuin gevuld wordt met romantische bloemen en een heerlijke lenteparfum. Het lelietje-van-dalen is vanaf februari als kant en klare lentebloeier in potjes verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist.

 

Haal de lente in huis met het lelietje-van-dalen

De Lentebloeier van het Jaar is zeer eenvoudig te verzorgen. Geef regelmatig water zodat de potgrond niet uitdroogt. Extra plantenvoeding is niet nodig, want alle bloeikracht haalt het lelietje-der-dalen uit haar wortelstokken.

 

Haal de lente in huis met het lelietje-van-dalen

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.mooiwatplantendoen.nl.