Geniet van een tuin met een natuurlijke uitstraling met deze tips van Welke.nl

Wonen door janjaap

Tuinen met een natuurlijke uitstraling zijn momenteel een echte trend. Dat is ook niet zo vreemd want in een tuin met een natuurlijke uitstraling kun je echt helemaal tot rust komen, of je nu in een rustig dorp woont of in een drukke stad. Benieuwd hoe je jouw eigen tuin zo'n heerlijk rustgevende uitstraling kunt geven? Bekijk dan deze tips eens over schuttingen, bestrating, beplanting en nog veel meer.

1. Kies voor een schutting van natuurlijke materialen

Een schutting of tuinafscheiding bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling van de tuin. Als je een tuin met een natuurlijke uitstraling wilt, kun je daarom het best kiezen voor natuurlijke materialen als hout, (wilgen)takken of stenen.

 

Tuinafscheiding van natuurlijke materialen zorgt voor een natuurlijke uitstraling van de tuin

 

2. Gebruik natuurlijke materialen voor meubels

In een natuurlijke tuin komen houten meubels het best tot hun recht. Zeker als de oorspronkelijke vorm nog goed te herkennen is. Ga voor boomstamkrukjes of kies voor een boom als een natuurlijke parasol.

 

Meubels voor in een tuin met natuurlijke uitstraling

 

3. Natuurlijke paden

Zorg dat de bestrating in een natuurlijke tuin niet te strak is. Ga eerder voor een smal kronkelpad dan voor een strak pas met grote, vierkante tegels. Geschikte materialen zijn bijvoorbeeld hout, kiezelstenen en grillig gevormde tegels.

 

Tuinpad met een natuurlijke uitstraling

 

4. Laat de planten hun (natuurlijke) gang gaan

In een natuurlijke tuin laat je planten zoveel mogelijk hun natuurlijke gang gaan. Kies daarnaast voor planten en bloemen die de natuur een handje helpen. Denk hierbij aan planten waar vlinders en bijen op af komen. Wil je de natuur echt een handje helpen? Dan kun je ook kiezen voor een insectenhotel.

 

Geef jouw tuin een natuurlijke uitstraling

 

 

5. Maak accessoires van natuurlijke materialen

Bewaar snoeiafval en afgewaaide takken. Hiervan kun je zelf weer hele originele accessoires met een natuurlijke uitstraling maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van zo'n handige 'haak' voor de tuinslang?

 

Tuinaccesoires van natuurlijke materialen

 

Nog meer inspiratie nodig?

Natuurlijk zijn er op Welke.nl nog veel meer leuke inspirerende voorbeelden te vinden voor een tuin met een natuurlijke uitstraling. Bekijk onderstaande foto's maar eens of kijk eens in het lookbook 'Tuinen met een natuurlijke uitstraling'.

 

Nog meer inspiratie voor de natuurlijke tuin