Geniet nog meer van lange zomeravonden met deze BBQ-tips

Wonen door Redactie Welke

Kun jij ook bijna niet wachten op die lange zomeravonden waarbij de barbecue weer aan kan? Heerlijk met vrienden genieten van een hapje en een drankje. Wij maakten daarom voor jou dit handige stappenplan zodat jouw volgende barbecue-feestje niet meer stuk kan!

Stap 1. Het uitzoeken van de juiste barbecue

 

Bedenk voordat je een barbecue gaat kopen welk apparaat het beste bij jou past. Staat barbecuen voor jou gelijk aan lekker genieten van de authentieke barbecue-smaak? Dan past een houtskoolbarbecue het best bij jou. Wil je snel aan de slag kunnen zonder te moeten wachten tot de kooltjes gloeien? Dan zullen een elektrische barbecue en een gasbarbecue meer aan jouw wensen voldoen.

 

Verder is het belangrijk om vooraf te bedenken met hoeveel personen je wilt gaan barbecuen en hoeveel plek de barbecue in jouw tuin of op het terras mag gaan innemen. Op de website van Hornbach lees je een uitgebreide uitleg en vind je alle voor- en nadelen van de verschillende barbecues zodat je een juiste keuze maakt en je jarenlang plezier van je aankoop hebt.

 

Kijk op Hornbach.nl welke barbecue het best bij jou past!

 

2. Maak de tuin of het (dak)terras gezellig

Wanneer je een hele avond met vrienden buiten gaat zitten, is het natuurlijk leuk als het er gezellig uit ziet. Hang lichtjes op of zet kandelaars en lantaarns neer zodat je lang buiten kunt blijven zitten. Of maak het extra gezellig en zet emmers met water, bloemen en drijfkaarsjes neer. Succes verzekerd. Op de website van Welke.nl vind je nog veel meer inspirerende voorbeelden om de tuin en het terras gezellig aan te kleden.

 

Maak de tuin of het (dak)terras gezellig

 

3. Waar laat je de hapjes en de drankjes?

Met het warme weer is een koud drankje toch het allerlekkerst! Zorg er daarom voor dat je voldoende ijsblokjes en koelelementen hebt ingeslagen (en ingevroren!). Je hoeft echt geen dure spullen aan te schaffen. Wat dacht je van een kruiwagen die dienst doet als wijnkoeler? of haal een plank uit de picknicktafel en zet er een dakgoot of plantenbak onder die je als wijnkoeler kunt gebruiken.

 

 

4. Tips voor het veilig aansteken van de barbecue

Omdat je natuurlijk niet wilt dat de gasten van jou feestje iets overkomt, is het verstandig om een aantal barbecue-tips in acht te nemen. Op de website van Hornbach lees je een aantal handige tips voor het veilig aansteken van de barbecue.

 

Daarnaast vertelt brandweerman Cor in dit filmpje precies waar je bij het barbecuen allemaal op moet letten.

 

Op Welke.nl vonden wij onderstaande handige tip nog voor het aansteken van de barbecue: Doe de kooltjes in een lege kartonnen eierdoos. Dat scheelt een hoop gedoe bij het aansteken!

 

Steek de barbecue wel veilig aan

 

5. De lekkerste gerechten voor op de barbecue

En als de barbecue dan eindelijk staat en brandt, dan is het natuurlijk tijd om heerlijk te gaan eten. Kijk voor lekkere en originele recepten in dit lookbook 'De lekkerste gerechten voor op de barbecue'. Eet smakelijk!

 

Lekkere gerechten voor op de barbecue