Geef jouw interieur een landelijke uitstraling met laminaat

Wonen door Redactie Welke

Wist je dat een laminaatvloer ook prima past in een interieur met een landelijke uitstraling? Dankzij steeds nieuwere technieken kun je een laminaatvloer tegenwoordig namelijk bijna niet meer onderscheiden van een echt houten of stenen vloer. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is met laminaat? Bekijk alle voorbeelden die Welke.nl voor je zocht.

Geef jouw interieur een landelijke uitstraling met laminaat

 

 

Laminaat met een landelijke uitstraling

Zoek je die gezellige, landelijke sfeer voor jouw interieur? Dan zijn er een paar zaken waarop je moet letten wanneer je op zoek gaat naar laminaat.

 

Kies bijvoorbeeld voor een laminaatsoort met een v-groef. Door deze groef krijgt de laminaatvloer de uitstraling van een echte plankenvloer. En dat is zeker iets dat goed bij een landelijk interieur past!

 

Laminaat met een v-groef

 

Naast een v-groef kun je ook nog kiezen voor een vloer met structuur. Een laminaatvloer met structuur voelt net zo aan als een houten of tegelvloer. Hierdoor krijgt de vloer een natuurgetrouwe uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat je bij een laminaatvloer met structuur minder snel ziet dat de vloer vuil of stoffig is. 

 

Wist je dat er ook extra laminaat in verschillende afmetingen bestaat? Door te kiezen voor extra brede of juist lange planken, krijg jouw laminaatvloer nóg meer de uitstraling van een echte houten vloer! Benieuwd wat er mogelijk is? Bekijk eens dit laminaat van Kwantum.

 

Wil je nog meer voorbeelden van een laminaatvloer in een landelijk interieur zien? Bekijk dan eens dit lookbook vol inspirerende foto's.

 

Tegelvloer van laminaat

Ben je niet zo'n liefhebber van al die houttinten? Dan is er ook voor jou geschikt laminaat te vinden. Wat dacht je van laminaat met een tegelprint. Je legt hiermee heel eenvoudig een vrijwel niet van echt te onderscheiden tegelvloer van laminaat. Ook een laminaatvloer met de uitstraling van een gietvloer behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Maar dan voor slechts een klein deel van de kosten van een echte giet- of tegelvloer!

 

Geef jouw interieur een landelijke uitstraling met laminaat

 

 

Onderhoud van een laminaatvloer

Eén ding is zeker; wanneer je kiest voor een laminaatvloer, kies je voor een vloer zonder zorgen. Deze krasvaste vloer heeft namelijk niet meer onderhoud nodig dan af en toe stofzuigen en dweilen met een vochtige doek. En dat is mooi want dan houd je lekker veel tijd over voor andere dingen!