Geef je oude leren riem een tweede leven

Wonen door Yvette

Wow, wat heeft leer toch een mooie uitstraling en het combineert heel gemakkelijk met andere materialen. Leer is en blijft bovendien één van de meest duurzame en slijtvaste materialen die er zijn. Reden genoeg om bijvoorbeeld je oude riem niet zomaar weg te gooien maar opnieuw te gebruiken. We hebben een aantal verrassende mogelijkheden gevonden.

Vloer van leren riemen van Ting Home

 

Bij TINGLondon maken ze vloertegels van leren riemen. Leer is zeer comfortabel en voelt zacht aan, daarnaast is leer warm voor blote voeten. De tegels worden verlijmt op de vloer. Inghua Ting is de designer van deze mooie karakteristieke vloer.

 

Tas met handvaten van leer

 

Dit  idee vonden we op de Finse blog Valkoista Pellavaa. Ontwerp je eigen tas. Maak van een stuk stof een zak en gebruik voor de handvaten een oude riem. Het resultiaat zal zeker geweldig en origineel zijn.

 

Stoelzitting gemaakt van leren riemen

 

Stel je hebt een klassieke houten stoel waarvan de rieten zitting versleten is, maar hij is nog te mooi om weg te doen. Denk er dan eens aan om van leren riemen een nieuwe zitting te weven. Door gebruik te maken van verschillende kleuren en breedtes ontstaat er een uniek geheel wat in bijna ieder interieur past. Meer voorbeelden vind je op de site van Blake Sloane.

 

Handgreep van leer

 

Een groots resultaat bereik je door op je houten kastdeurtjes en laden handvaten te maken van lerem riemen. Klik hier voor een gedetailleerde omschrijving van Rikkianne Van Kirk.

 

Bron: Homedit