Dat is leuk! Deze vilten slinger maak je heel eenvoudig zelf samen met Welke.nl

Hobby door janjaap

Word jij ook altijd zo blij van al die vrolijke, zelfgemaakte slingers die je op Welke.nl ziet? Wij wel en daarom maakten we zelf deze slinger van vilt. Gewoon om zomaar in de tuin te hangen, de stoel van een jarige op te vrolijken of voor een leuk accent in de kinderkamer. Je maakt 'm heel eenvoudig zelf met behulp van onderstaand stappenplan. Veel plezier! Laat je ons nog zien hoe jouw slinger geworden is?

 

Wat heb je allemaal nodig?

- 3 lapjes vilt van 20 x 30 cm

- 2 meter biasband van 2 cm breed

- labeltje of een stukje lint

- Garen

- Liniaal, ruitjespapier, karton en lijm

- Spelden, garen en een schaar

 

Aan de slag!

Teken op het ruitjespapier een vlaggetje van 10 cm hoog en 9 cm breed. Plak dit op het karton en knip het vervolgens uit. Je hebt nu een malletje om de vlaggetjes te maken.

 

 

Trek het vlaggetje om op de vilten lapjes. Wij konden uit dit lapje vilt 6 vlaggetjes halen.

 

 

Doe dit voor alle lapjes vilt zodat je in totaal 18 vlaggetjes krijgt.

 

 

Leg steeds 2 vlaggetjes op elkaar en zet ze vast met spelden. Je houdt zo dus 9 vlaggetjes over. Doe voor een extra mooi effect de kant waarop je de omtrek van het vlaggetje hebt getekend aan de binnenkant van de vlag. Bevestig aan 1 vlaggetje het labeltje (of dubbelgevouwen stukje lint). 

 

 

Naai de lapjes met een eenvoudig steekje op elkaar voor een echt handgemaakt effect. Je kunt dit natuurlijk ook met de naaimachine doen.

 

Gebruik garen in dezelfde kleur als het vlaggetje of kies juist (zoals wij deden) voor een opvallend ander kleurtje.

 

 

Leg het biasband uit op de vloer en verdeel de 9 vlaggetjes over het band. Zet de vlaggetjes vervolgens vast met een speld om te kijken welke afstand je mooi vindt tussen de vlaggetjes.

 

Tevreden?  Dan kun je de slinger helemaal vast gaan naaien. Je doet dit ook weer met een eenvoudig stiksteekje langs de open kant van het biasband.

 

Knip het begin en het uiteinde van het biasband in een puntje en vouw het naar binnen. Naai dit vervolgens ook vast.

 

 

En klaar is jouw zelfgemaakte slinger! Weet jij al waar je 'm gaat ophangen?