5 tips om mega veel geld te besparen op kleding

Beauty & Mode door Michelle

We willen er natuurlijk allemaal fashionable bijlopen, maar dit komt wel met een prijskaartje. En als je ieder seizoen weer met de nieuwste trends mee wilt doen, gaat dit je al snel bakken met geld kosten. Toch is het mogelijk om er hip uit te zien én niet veel geld uit te geven. Wij vertellen je hoe je dit doet.

Koop je kleding tweedehands

Nee, je kleding tweedehands kopen betekent niet gelijk dat je een geitenwollensokken-type bent. Vintage is namelijk niet alleen goedkoper, het is ook nog eens hip én duurzaam. Wie weet scoor je wel een cool Levi’s spijkerjack of een echte leren jas voor een prikkie.

Scroll door apps als Vinted en Depop

Vinted is een super goede plek om items voor minder geld te scoren. Je kunt heel gericht zoeken wat jij wilt, en je kunt tegelijkertijd je eigen kleding verkopen! Ideetje: voor ieder item dat je verkoopt mag je een nieuwe kopen.

Ga op koopjesjacht

Wat geeft er nu een meer voldaan gevoel dan een kledingstuk in de sale scoren? Wij weten het ook niet. Dit is dé tijd van het jaar om online te gaan speuren naar de items van je dromen. Koop wel alleen dingen die je écht leuk vindt (en niet alleen maar omdat ze goedkoop zijn), anders ben je natuurlijk averechts bezig..

Organiseer een kledingruil

Waarom zou je nog kleding kopen als je ook gewoon kunt ruilen? Trommel een groepje vriendinnen bij elkaar en laat iedereen een paar items meenemen. Wie weet ga je wel met een paar toffe (nieuwe) items naar huis.

Maak een wishlist

Vaak hebben we de neiging om dingen te kopen die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Zorg daarom dat je een wishlist maakt met de items die je écht graag wilt. Zo ga je miskopen tegen en bespaar je al snel bakken met geld! Tja, die ene tas kan nog zo leuk zijn, maar heb je hem echt nodig?