5 tips om je slaapkamer koel te houden met warm weer

Wonen door Michelle

Eindelijk, de zomer komt er echt aan! Laat het warme weer, de lange dagen en die gebruinde huid maar komen. Maar de lange warme dagen in de zon kunnen voor je lichaam best vermoeiend zijn. Dan is het heerlijk om na zo'n lange dag onder een laken te kruipen en lekker te gaan slapen. Maar het is best lastig om een goede nachtrust te krijgen in een benauwde warme slaapkamer. Lees daarom hier 5 tips om je slaapkamer koel te houden met warm weer.

1. Goede zonwering 

Goede zonwering voor je slaapkamerramen is het halve werk. Gewone dunne gordijnen zullen de warmte helaas niet tegen houden. Wil jij in een lekkere koele slaapkamer in slaap vallen ondanks het warme weer? Dan zijn jaloezieën echt iets voor jou! Ze houden zon tegen én zorgen voor privacy. Wil jij zonwering met een luxe en natuurlijk uitstraling? Dan raden we je aan om eens te kijken naar mooie jaloezieën. Ze zien er chique uit en gaan lang mee. En tegenwoordig is een houten jaloezie online bestellen makkelijker dan je denkt.

2. Tactisch luchten 

Als het warm weer is, is het fijn om met de ramen open te slapen. Dit zorgt voor natuurlijke ventilatie in je slaapkamer waardoor het niet zo heet wordt en er frisse lucht binnenkomt. Maar hoe warmer het wordt gedurende de dag, hoe meer je slaapkamer zich met warme lucht zal vullen. Houd je ramen dus niet te hele dag open. Doe je ramen 's nachts open en laat het 's ochtends nog een paar uurtjes doorluchten. Sluit daarna je ramen en doe alles dicht om het zonlicht te weren. Zodra de zon onder is, open je je ramen weer. Zo zal je slaapkamer minimaal opwarmen en blijft het lekker koel.

3. Maak een eigen airco 

Ben je niet in het bezit van een airco, maar heb je wel een ventilator? Dan is deze tip iets voor jou. Leg een aantal flesjes water in de vriezer. Dit is sowieso handig om in de zomer te doen zodat je altijd lekker koud voor handen hebt. Maar hiermee kun je ook het effect van een airco creëren. Zet de bevroren flesjes voor je ventilator en ze zullen de lucht verkoelen. Heerlijk dat koude briesje en het zachte gezoem op de achtergrond terwijl je langzaam in slaap valt.

4. Douchen 

Of je nou de hele dag stil hebt gezeten, actief bezig bent geweest of hebt liggen zonnen: na een hete dag heb je aardig wat gezweet. Dan is het lekker om fris gedoucht je bed in te gaan. Misschien wil je afkoelen en neem je een extra koude douche, maar dit moet je juist niet doen! Hierdoor zul je het na het douchen alleen maar warmer krijgen omdat je lichaam het signaal van kou krijgt en zich daardoor extra goed gaat opwarmen. Dat is natuurlijk wat je precies niet wil! Douche daarom lekker lauw, zodat je wel een beetje afkoelt maar je lichaam deze schrikreactie niet zal hebben.

5. Hydrateren 

Hoe meer je drinkt, hoe beter je lichaam de warmte aankan. Word jij zomers vaak wakker met een droge mond? Dan is dat een teken dat je waarschijnlijk niet genoeg drinkt. Drink, zeker op warme dagen, minimaal 2 liter water per dag. Verdeel dit over de dag zodat je niet een uur voor het slapengaan nog een liter water naar binnen moet gieten. Dan wordt je alsnog wakker voor een toiletbezoek!

We hopen dat je met deze tips tijdens de warme dagen je slaapkamer lekker koel weet te houden. Een goede nachtrust is namelijk heel belangrijk voor je gezondheid en voor je humeur! Wellicht dat een verbeterd humeur je partner kan overtuigen om toch echt die jaloezieën te bestellen...