5 geweldige woonboten voor een nachtje weg in eigen land

Wonen door Michelle

Veel mensen dromen ieder jaar weer van een heerlijke vakantie. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker wanneer we spreken over een verre vakantie, want dit kost simpelweg heel veel geld. We zoeken het vaak ver voorbij de grenzen, maar realiseren ons niet dat we zelf ook een aantal schitterende plekken hebben. Een hotel, camping of appartement is waar we al snel aan denken, maar zijn jullie ook al eens een nachtje weggeweest op een mooie woonboot? In dit artikel laten wij jullie een aantal prachtige woonboten zien die je bij Holidu kunt boeken. Klein of groot, duur of niet duur, een nacht of een week? It’s up to you!

Te water in Maastricht

Voor een heerlijke vakantie in Zuid-Limburg kun je terecht op de woonboot “Athene” in Maastricht. De - in 2018 gebouwde - woonboot ligt op 10 minuutjes fietsen van het bruisende centrum van Maastricht. Met een verblijf tot max. 4 personen, omringd door het water van de Pietersplas die uitmondt in de Maas, is dit een schitterend plekje. Via een mooie trap kom je uit op je dakterras waar je lekker kunt zitten en genieten van het uitzicht. Je kunt de woonboot boeken vanaf €144,- per nacht bij Holidu. Ziet het er niet prachtig uit?

Een romantische nacht in Giethoorn

Giethoorn, ook wel bekend als het ‘Venetië van het noorden’. Dit waterstreekdorp is ideaal om gezellig met een bootje te varen en de mooie natuur te verkennen. Vanaf €145 per nacht heb je plek om met 4 personen te genieten van de natuur en de rust. Met uitzicht op het Nationaal Park de Weerribben-Wieden is de woonboot in Giethoorn de place to be om even heerlijk te ontspannen.

Watervilla in Friesland

Het is begrijpelijk dat je verschillende beelden voor ogen krijgt zodra we het hebben over het leven in een woonboot. De kans is groot dat deze watervilla in Friesland behoorlijk indrukwekkend zijn. Met een oppervlakte van 170 vierkante meter, 3 slaapkamers en 3 badkamers is dit een waar paradijs voor op het water. Verder heb je alles tot je beschikking wat je in het normale huishouden kan verwachten. Vanaf €117,- per nacht kan deze waanzinnige villa voor jou en vijf andere gasten zijn. Heel gaaf!

Een hutje in Weesp

Voor het ultieme rustmoment kun je het best terecht in Weesp. Dit hutje is erg knus en neemt het heerlijke camping gevoel toch een beetje mee. Je bent midden in de natuur en verblijft in een duurzame hut. Met een kajak voor de deur kan je ook nog leuk op avontuur. Er is plek voor 2 tot 4 personen en te boeken op Holidu vanaf €144,- per nacht. Geniet ervan!

Luxe woonboot in hartje Amsterdam

Last but not least: een woonboot in hartje Amsterdam. Ook wel te beschrijven als een hotel op het water. De kans is aanwezig dat het prijskaartje iets te veel is, maar dat neemt niet weg dat het een waanzinnige plek is om te overnachten. Namelijk vanaf €1.347 per nacht kan jij met 4 personen overnachten midden in het centrum. De Amsterdamse woonboot is onlangs gerenoveerd en beschikt over allerlei nieuwe technologieën en designmerken. Een geweldige ervaring, maar net zo gaaf om naar te kijken!