5 Handige tips voor een kindvriendelijke badkamer

Wonen door Redactie Welke

Wanneer je met een heel gezin gebruik maakt van één badkamer, is het slim om eens stil te staan bij een aantal handige oplossingen. Met een slim ontworpen, praktisch ingerichte badkamer voorkom je namelijk veel gedoe tijdens de drukke momenten in deze vaak niet al te grote ruimte. Welke.nl zocht 5 handige tips voor je op voor een kindvriendelijke badkamer.

1. Zorg dat de kinderen overal goed bijkunnen

Het scheelt heel wat tijd als de kinderen zelf dingen kunnen doen. zorg dus voor handige opstapjes zodat ze zelf bij de kraan kunnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze slimme opstapjes die je net als een lade kan uittrekken? Maar ook een eigen wasmand in de kinderkamer kan een uitkomst zijn.

 

Slimme en handige opstapjes zorgen dat de kinderen in de badkamer ook zelf overal bij kunnen

 

2. Een dubbele wastafel voorkomt dringen

Met een dubbele wastafel is de wachtrij voor het tandenpoetsen minder lang. Zorg voor een spiegel die net zo breed is als de dubbele wasbak.

 

Voorkom met een dubbele wasbak een wachtrij in de badkamer

 

3. Kies voor een kindvriendelijke kraan

Met kleine kinderen is een veilige kraan eigenlijk één van de belangrijkste onderdelen van de badkamer. Je wilt immers niet dat ze zich kunnen bezeren aan het hete water of de hete kraan. De Grohe Grohtherm 1000 New is een nieuwe thermostaatkraan die is uitgerust met een CoolTouch functie. Het hete water in de kraan wordt hiermee volledig omspoeld door koud water zodat de buitenkant van de kraan nooit te heet kan worden om vast te pakken.

 

Door de TurboStat wordt de gewenste temperatuur bovendien binnen een fractie van een seconde bereikt. Deze gewenste temperatuur blijft ook als de waterdruk wegvalt doordat iemand anders in huis water gebruikt. En dat is zeker met een druk gezin wel zo handig. De Grohe Grohtherm 1000 New is verkrijgbaar als douche- en als badkraan.

 

Kies voor een kindvriendelijke kraan

 

4. Geef iedereen een eigen kleur

Koop handdoeken, badjassen en tandenborstels voor iedereen in een eigen kleur. Zo kunnen ook kleinere kinderen probleemloos hun eigen spullen terugvinden. Extra pluspunt is dat de badkamer met al die kleurtjes er ook nog eens een stuk vrolijker uit gaat zien.

 

Geef iedereen spullen in een eigen kleur in de badkamer

 

5. Kies voor een dubbele douche

Met zo'n extra ruime inloopdouche met twee douches kun je 's morgens lekker opschieten met de kinderen. Door de twee douches hoeft niemand bibberend te wachten tot de ander klaar is, maar heeft iedereen het steeds lekker warm.In deze badkamer is ervoor gekozen om te douchen op de vloer in plaats van in een speciale douchebak. De badkamer wordt daardoor optisch groter. Kies wel voor een tegel met een goede anti-slip werking om valpartijen te voorkomen.

 

Lekker opschieten door samen te douchen met een dubbele douche