4 interieurinspiraties met toffe stijlen

Wonen door Michelle

Is het tijd voor een nieuw en verfrissend interieur, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen ramp, je bent niet de enige. Om je een handje te helpen hebben we dit artikel boordevol met interieurinspiratie gestopt. We laten je aan de hand van 4 interieurstijlen zien hoe jij van jouw interieur een daverend succes maakt.

Simplicity

Verleidelijk hè? Rond dwarrelen in een woonboulevard en thuiskomen met meer vierkante meter aan verpakkingskarton dan je überhaupt aan woonoppervlakte hebt. Stop. Bij deze stijl is eenvoud het uitgangspunt. Kies voor simpele kleuren, strakke lijnen en enkel meubilair dat echt nodig is. Zo kun je met minimale woonaccessoires toch een super stijlvol interieur creëren. Is onderstaand voorbeeld geen plaatje?

Ton sur ton

Ton sur wat?! Begrijpelijk! De ton sur ton interieurstijl is geen hele bekende. De Ton sur ton interieurtrend is super stijlvol wanneer je het goed aanpakt. Verschillende tinten van een bepaalde kleur combineren staat centraal bij deze stijl. Begrijp je het nog niet helemaal? Kijk het voorbeeld hieronder en maak indruk op je omgeving met je toekomstige ton sur ton interieur.

Scandinavië

Een klassieker op interieurgebied, maar nog altijd super succesvol! Met de Scandinavische interieurtrend combineer je natuurlijke elementen met lichte kleuren. Klassiek, maar toch super stijlvol! Combineer natuurlijke woonaccessoires als een shutter of jaloezie op maat met een grof houten tafel voor een tof resultaat!

Feng Shui

Spiritueel kun je deze interieurstijl zeker noemen! Bij de feng shui interieurstijl staat harmonie tussen natuurlijk en gecreëerde vormen centraal. De feng shui beredenering gaat uit van de positieve energie die de mens van een goed ingerichte ruimte krijgt. Belangrijk is dat je positieve energie toevoegt aan je interieur. Vrolijke kleuren en kunst werken supergoed! Daarnaast is voldoende opbergruimte essentieel. Je troep moet zoveel mogelijk weggewerkt zijn. Kijk maar eens hoe succesvol het kan zijn:

Bonus: persoonlijkheid

Welke interieurstijl je ook kiest, persoonlijkheid is iets wat jouw interieur altijd afmaakt. Print jouw favoriete foto’s uit op fotopapier en doe ze in een fotolijstje. Zo kun jij altijd terugdenken en -kijken op een fijne herinnering. Een persoonlijke eyecather doet ook wonderen! Heb je een tof souvenir meegenomen van een gave vakantiebestemming? Schroom je niet en plaats deze op een mooie plek in je woonkamer.

Nog niet voldoende interieurinspiratie opgedaan? Neem dan ook een kijkje bij en van onze andere blogs.

Favoriete items van Welke: