4 tips om jouw huis lekker te laten ruiken

Wonen door Michelle

Hangt er een vieze geur in jouw huis? Dan wil je hier ongetwijfeld snel iets tegen doen. Veel mensen gaan op zoek naar de oorzaak, maar niet iedereen slaagt erin deze te vinden. Als dit ook voor jou geldt, betekent dit niet dat je moet leren leven met de stank. Je kunt namelijk het nodige doen om jouw huis weer lekker te laten ruiken. In deze tekst zetten wij 4 tips op een rijtje.

1. Zorg voor voldoende frisse lucht

Als er weinig tot geen frisse lucht naar binnen komt, is de kans groot dat het in jouw huis gaat stinken. Lucht jouw woning daarom regelmatig. Zorg er bij voorkeur voor dat er altijd minimaal een rooster open staat. Helaas is dit niet voldoende om te voorkomen dat het gaat stinken in huis. Zet ramen en deuren daarom regelmatig tegen elkaar open. Hierdoor kan de wind goed door jouw woning trekken. Wanner je ramen en deuren een tijdje open laat staan, is de kans groot dat de vieze geur binnen de kortste keren verdwenen is.

 

2. Maak regelmatig schoon

Luchten helpt als het muf ruikt in huis, maar helaas verdwijnen niet alle vieze geurtjes hierdoor. Je moet jouw woning namelijk ook regelmatig schoonmaken om te voorkomen dat het gaat stinken. Ga niet alleen met de stofzuiger rond, maar dweil de vloer ook regelmatig. Wij raden je bovendien aan om regelmatig een doekje over de keuken, tafels en andere objecten te halen. Hierdoor verwijder je niet alleen stof, maar ook etensresten en andere rommel. Maak niet alleen schoon met water, maar gebruik ook schoonmaakmiddel. Jouw huis wordt hierdoor beter schoon en bovendien ruikt het lekker na een schoonmaakbeurt.

3. Gebruik geurstokjes

Maak je regelmatig schoon, maar lukt het je niet om jouw huis lekker te laten ruiken? Ook dan betekent dit niet dat je hiermee moet leren leven. Je kunt namelijk geurstokjes gebruiken. Deze stokjes zet je in een potje met een lekker ruikende vloeistof. Door ze regelmatig om te draaien, ruikt het langere tijd lekker in huis. Wie geurstokjes wil kopen, heeft talloze mogelijkheden. Je kunt onder meer voor geurstokjes van Rituals kiezen, maar er zijn nog talloze merken die deze stokjes verkopen.

4. Spray stoffen in

Stof is een materiaal dat we in veel huizen tegenkomen. Zo hebben veel mensen een stoffen bank staan en bovendien wordt raamdecoratie vaak gemaakt van stof. Helaas is stof een materiaal waar vieze luchtjes in blijven hangen. Als dit bij jou ook het geval is, lukt het je mogelijk niet om het weer lekker te laten ruiken in huis. Maak in dat geval mix van wasverzachter en water en giet dit in een plantenspuit. Spray vervolgens alles van stof in met dit mengsel. Hierdoor ruikt het binnen de kortste keren weer lekker in huis.